Imaz: Novak je prirodno prihvatio smjenu na vrhu...

Član stručnog štaba Novaka Đokovića Pepe Imaz uprkos padu na ATP listi naglasio da srpski teniser nastavlja "da radi na sebi" i da se "iz dana u dan oseća sve bolje".

Tenis 26.11.2016 | 16:15
Imaz: Novak je prirodno prihvatio smjenu na vrhu...
Zavesa je spuštena na tenisku sezonu. Endi Marej je osvajanjem prvog trofeja na završnom turniru sezone u Londonu odbranio teniski tron, dok je Novak Đoković završio godinu kao drugoplasirani na ATP listi.

Srpski teniser, koji je imao krizu u drugom delu 2016, tako je posle dve godine vladavine predao na kraju sezone čelnu poziciju na svetskoj rang listi.

Pepe Imaz, jedan od Novakovih trenera u stručnom štabu, oglasio se posle Londona.

"Mislim da trenutno Novaka ne zanima mesto broj jedan na svetskoj listi. On trenutno želi da se fokusira na ono što je najvažnije za njega, da ponovo igra tenis sa radošću i da se oseća dobro", izjavio je španskim medijima Imaz.

"Lajf kouč" Imaz, koji u Marbelji ima i svoju školu tenisa, u kojoj igrači nisu fokusirani na fizičku i taktičku pripremu, već na mentalni i emocijalni aspekt, istakao je da je Đoković "normalno prihvatio smenu na vrhu".

"Novak je bio 'broj jedan', sada je 'broj dva' i to je prihvatio kao prirodnu stvar. Na prirodan način je prihvatio da je neko bolji od njega, zbog čega je i čestitao Endiju Mareju", dodao je Imaz.

Španac smatra da on i Đoković imaju odličnu saradnju.

"Na kraju moramo biti svesni da smo svi ljudska bića. Reč nesavladiv je greška. Svi imamo mane i svi možemo da napredujemo. Novak je svesno izabrao da radi na sebi, čemu je posvećen već poslednje tri godine. I iz dana u dan oseća se sve bolje", rekao je Pepe Imaz.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VELICANSTVENI

26.11.2016 17:22

Novak pored toga vracara je pukao kao zvecka ,vracar cemu sve pare pokupiti .

ODGOVORITE