"Мамић би платио и два милиона евра за Доналда"!

Здравко Мамић најављује преговоре, Звездан Терзић поручује да од тога нема ништа, али – коју суму је заправо Динамо Загреб спреман да плати за Мичела Доналда, другим речима коју суму директор црвено-белих не жели ни да узме у разматрање?

Фудбал 26.11.2016 | 09:30
"Мамић би платио и два милиона евра за Доналда"!
После Мамићеве изјаве за "Информер" да се холандски везиста налази у групи играча које ће "модри" покушати да доведу у јануару, не би ли на пролеће некако одбили напад Ријеке која прети да им прекине низ од 11 титула првака, МОНДО је контактирао колеге спортске новинаре из Загреба који на дневној бази прате Динамо.

Добили смо одговор "да се не ради о игри речи између Мамића и Терзића и пукој спекулацији, већ да Динамо озбиљно намерава да 'нападне' Доналда и за овог фудбалера плати не мање од два милиона евра, с обзиром на то да му уговор истиче 2017. године, али да су у Загребу упознати с клаузулом коју црвено-бели могу да искористе и активирају последњу сезону уговора.

"Динамо има лове, њима то није проблем. Не знам како Звезда у том смислу стоји тренутно, али колико пратим ситуација није сјајна. Верујем да би Мамић платио и два милиона евра за играча, ако процени да му је потребан. Иде Динамо некад и преко те суме, али ретко", рекао је за МОНДО један од колега из престонице Хрватске.

"Једноставно, Доналд није на продају. Он има уговор са нама до лета, а ми имамо опцију продужетка на још годину дана. Ми смо мирни, он је стуб, кичма екипе и практично је везан за клуб 2018. године", рекао је Терзић у изјави коју преносе бројни београдски медији, али у којој се не прецизира тачно може ли Доналд, евентуално, да не пристане на продужетак сарадње за сезону 2017/18.

Док је јасно да Динамо жели играча, а да Звезда неће ни да уђе у преговоре, како размишља сам фудбалер?

"То су само гласине, нико са мном о томе није разговарао. Сконцентрисан сам само на Црвену звезду", рекао је Доналд, а преносе "Вечерње новости".

"У овом часу не причамо о мом уговору, фокусиран сам само на посао. Дајем све за Црвену звезду. А шта ће бити у будућности, биће...", остао је недоречен дефанзивни везиста који је у клуб дошао на лето 2015. из руске лиге.

"Наравно, ја волим Звезду и лепо ми је у Београду, али у фудбалу се никада не зна. Не могу да кажем да 'никад нећу да одем'", допунио је Доналд став о актуелној теми како у београдској, тако и загребачкој штампи.

Црвена звезда је пре непуних годину и по дана ангажовала дугогодишњег фудбалера Динама Луиса Ибањеза, али као слободног играча којем је истекао уговор и он се показао као пун погодак.

Земљаци зову Вијеиру у Кину

Двојица португалских тренера запослених у Кини намеравају да већ у јануару ангажују земљака из редова Црвене звезде, Уга Вијеиру, којем уговор истиче у јуну 2017. Жаиме Пашеко, тренер Тјанђина и његов свеже промовисани колега Андре Виљаш-Боаш са клупе Шангаја, наводно су изричити у намери да Вијеиру што је пре могуће "пребаце" у кинеску Суперлигу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар