"Mamić bi platio i dva miliona evra za Donalda"!

Zdravko Mamić najavljuje pregovore, Zvezdan Terzić poručuje da od toga nema ništa, ali – koju sumu je zapravo Dinamo Zagreb spreman da plati za Mičela Donalda, drugim rečima koju sumu direktor crveno-belih ne želi ni da uzme u razmatranje?

Fudbal 26.11.2016 | 09:30
"Mamić bi platio i dva miliona evra za Donalda"!
Posle Mamićeve izjave za "Informer" da se holandski vezista nalazi u grupi igrača koje će "modri" pokušati da dovedu u januaru, ne bi li na proleće nekako odbili napad Rijeke koja preti da im prekine niz od 11 titula prvaka, MONDO je kontaktirao kolege sportske novinare iz Zagreba koji na dnevnoj bazi prate Dinamo.

Dobili smo odgovor "da se ne radi o igri reči između Mamića i Terzića i pukoj spekulaciji, već da Dinamo ozbiljno namerava da 'napadne' Donalda i za ovog fudbalera plati ne manje od dva miliona evra, s obzirom na to da mu ugovor ističe 2017. godine, ali da su u Zagrebu upoznati s klauzulom koju crveno-beli mogu da iskoriste i aktiviraju poslednju sezonu ugovora.

"Dinamo ima love, njima to nije problem. Ne znam kako Zvezda u tom smislu stoji trenutno, ali koliko pratim situacija nije sjajna. Verujem da bi Mamić platio i dva miliona evra za igrača, ako proceni da mu je potreban. Ide Dinamo nekad i preko te sume, ali retko", rekao je za MONDO jedan od kolega iz prestonice Hrvatske.

"Jednostavno, Donald nije na prodaju. On ima ugovor sa nama do leta, a mi imamo opciju produžetka na još godinu dana. Mi smo mirni, on je stub, kičma ekipe i praktično je vezan za klub 2018. godine", rekao je Terzić u izjavi koju prenose brojni beogradski mediji, ali u kojoj se ne precizira tačno može li Donald, eventualno, da ne pristane na produžetak saradnje za sezonu 2017/18.

Dok je jasno da Dinamo želi igrača, a da Zvezda neće ni da uđe u pregovore, kako razmišlja sam fudbaler?

"To su samo glasine, niko sa mnom o tome nije razgovarao. Skoncentrisan sam samo na Crvenu zvezdu", rekao je Donald, a prenose "Večernje novosti".

"U ovom času ne pričamo o mom ugovoru, fokusiran sam samo na posao. Dajem sve za Crvenu zvezdu. A šta će biti u budućnosti, biće...", ostao je nedorečen defanzivni vezista koji je u klub došao na leto 2015. iz ruske lige.

"Naravno, ja volim Zvezdu i lepo mi je u Beogradu, ali u fudbalu se nikada ne zna. Ne mogu da kažem da 'nikad neću da odem'", dopunio je Donald stav o aktuelnoj temi kako u beogradskoj, tako i zagrebačkoj štampi.

Crvena zvezda je pre nepunih godinu i po dana angažovala dugogodišnjeg fudbalera Dinama Luisa Ibanjeza, ali kao slobodnog igrača kojem je istekao ugovor i on se pokazao kao pun pogodak.

Zemljaci zovu Vijeiru u Kinu

Dvojica portugalskih trenera zaposlenih u Kini nameravaju da već u januaru angažuju zemljaka iz redova Crvene zvezde, Uga Vijeiru, kojem ugovor ističe u junu 2017. Žaime Pašeko, trener Tjanđina i njegov sveže promovisani kolega Andre Viljaš-Boaš sa klupe Šangaja, navodno su izričiti u nameri da Vijeiru što je pre moguće "prebace" u kinesku Superligu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar