"У самоодбрани сам убила Мујчиновића"

Кристина Јовковић (31) изјавила је јуче да је у самоодбрани убила фотографа Александра Мујчиновића Акија (44), јер ју је, како тврди, почео давити.

Република Српска 23.11.2016 | 22:53
"У самоодбрани сам убила Мујчиновића"
У шокантној исповијести током саслушања пред судијом Окружног суда Бањалука, Јовковићева је испричала да је након убиства једно вријеме лежала поред беживотног тијела Мујчиновића, а затим га премјестила у другу собу и покушала обрисати крв.

Видно растресена због тродонске терапије под којом је већ неколико мјесеци Јовковићева је испричала своју верзију крвавог злочина који је узнемирио јавност, преноси ЕуроБлиц.

“То вече Александар ми је дао да попијем кувану ракију и у њој је растопио тродон што ме ошамутило и легла сам на кауч у дневну собу. У једном тренутку примјетила сам Александра да ме скинуо и да ми је извадио тампон, а затим ме почео стезати за врат. Гушила сам се, нисам имала кисеоника. Узела сам нож који је био испод кауча и избола га, а да нисам била ни свјесна колико пута”, испричала је јецајући Јовковићева.

На питање зашто је држала нож испод кауча, осумњичена је одоговорила да је Мујчиновић већ раније нападао у намјери да је силује.

Адвокат осумњичене Душка Богојевић затим је додала да је Јовковићева држала ножеве и у приземљу испод кауча, те испод кревета на спрату куће гдје је спавала.

Показујући ожиљке на врату, Јовковићева је испричала да ју је Мујчиновић раније напао након што је кљештима одвалио браву на соби у којој је спавала.

“Кљешта су у кући, а разваљена брава и данас је на вратима собе. Говорили су ми да је сексуални манијак, али ја нисам имала куда да идем, нисам имала гдје да живим него у његовој кући”, бранила се осумњичена.

Судији је испричала како јој након убиства није била намјера прикрити трагове злочина, већ је беживотно тијело Мујчиновића “премјестила у другу собу да га не гледа и не осјети његов мирис”.

Након што је постала свјесна онога што је учинила, позвала је мајку и брата који су одмах пријавили случај полицији.

Мјесец дана притвора

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Кристини Јовковић (31) из Бањалуке, осумњиченој за убиство Александра Мујчиновића, речено је Срни у овом суду.

Притвор ће трајати до 20. децембра, рачунајући дан хапшења.

Притвор је одређен због постојања опасности од бјекства осумњичене, те због бојазни да ће сакрити трагове важне за кривични поступак, као и због тога што би боравком на слободи могла ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

(ЕуроБлиц)

Коментари / 0

Оставите коментар