"U samoodbrani sam ubila Mujčinovića"

Kristina Jovković (31) izjavila je juče da je u samoodbrani ubila fotografa Aleksandra Mujčinovića Akija (44), jer ju je, kako tvrdi, počeo daviti.

Republika Srpska 23.11.2016 | 22:53
"U samoodbrani sam ubila Mujčinovića"
U šokantnoj ispovijesti tokom saslušanja pred sudijom Okružnog suda Banjaluka, Jovkovićeva je ispričala da je nakon ubistva jedno vrijeme ležala pored beživotnog tijela Mujčinovića, a zatim ga premjestila u drugu sobu i pokušala obrisati krv.

Vidno rastresena zbog trodonske terapije pod kojom je već nekoliko mjeseci Jovkovićeva je ispričala svoju verziju krvavog zločina koji je uznemirio javnost, prenosi EuroBlic.

“To veče Aleksandar mi je dao da popijem kuvanu rakiju i u njoj je rastopio trodon što me ošamutilo i legla sam na kauč u dnevnu sobu. U jednom trenutku primjetila sam Aleksandra da me skinuo i da mi je izvadio tampon, a zatim me počeo stezati za vrat. Gušila sam se, nisam imala kiseonika. Uzela sam nož koji je bio ispod kauča i izbola ga, a da nisam bila ni svjesna koliko puta”, ispričala je jecajući Jovkovićeva.

Na pitanje zašto je držala nož ispod kauča, osumnjičena je odogovorila da je Mujčinović već ranije napadao u namjeri da je siluje.

Advokat osumnjičene Duška Bogojević zatim je dodala da je Jovkovićeva držala noževe i u prizemlju ispod kauča, te ispod kreveta na spratu kuće gdje je spavala.

Pokazujući ožiljke na vratu, Jovkovićeva je ispričala da ju je Mujčinović ranije napao nakon što je klještima odvalio bravu na sobi u kojoj je spavala.

“Klješta su u kući, a razvaljena brava i danas je na vratima sobe. Govorili su mi da je seksualni manijak, ali ja nisam imala kuda da idem, nisam imala gdje da živim nego u njegovoj kući”, branila se osumnjičena.

Sudiji je ispričala kako joj nakon ubistva nije bila namjera prikriti tragove zločina, već je beživotno tijelo Mujčinovića “premjestila u drugu sobu da ga ne gleda i ne osjeti njegov miris”.

Nakon što je postala svjesna onoga što je učinila, pozvala je majku i brata koji su odmah prijavili slučaj policiji.

Mjesec dana pritvora

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Kristini Jovković (31) iz Banjaluke, osumnjičenoj za ubistvo Aleksandra Mujčinovića, rečeno je Srni u ovom sudu.

Pritvor će trajati do 20. decembra, računajući dan hapšenja.

Pritvor je određen zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičene, te zbog bojazni da će sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i zbog toga što bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

(EuroBlic)

Komentari / 0

Ostavite komentar