ЕП, Србија - Украјина: Побједа за Чешку и Милицу!

Кошаркашице Србије вечерас (18) против Украјине јуре директан пласман на Еуробаскет. Капитен Србије Милица Дабовић игра последњи меч за национални тим.

Кошарка 23.11.2016 | 13:45
ЕП, Србија - Украјина: Побједа за Чешку и Милицу!
Кошаркашице Србије после тријумфа над Луксембургом у Краљеву (73:51) желе да вечерас (18 часова) у Нишу понове истих успех на дуелу против Украјине.

Екипи Марини Маљковић тријумф у том мечу, последњем у квалификацијама, обезбедио би прво место у групи Д и директан пласман на Европско првенство у Чешкој следеће године.

Србија заузима другу позицију у групи са девет бодова, бодом мање од првопласиране Украјине.

Селектор Марина Маљковић је истакла да је Украјина веома неугодан противник који ће на предстојећем Европском првенству бити један од најобзиљнијих кандидата за висок пласман.

"Биће нам изузетно тешко да добијемо ту утакмицу. Биће нам потребна помоћ, а верујем да ће публика у Нишу осетити када нам је потребна помоћ са трибина и додатна енергија", рекла је Маљковић.

И капитен Милица Дабовић свесна је да ће њен тим имати тежак задатак.

"Јако добро се познајемо и знамо ко шта може да уради. Ми ћемо као увек дати све од себе и 'погинути' на терену. Позивамо публику да буде наш ветар у леђа", изјавила је Дабовић.

За Милицу Дабовић меч у "Чаиру" биће посебан, јер ће то бити њен последњи наступ за репрезентацију Србије у каријери.

"Драго ми је што ћу се баш у Србији опростити од националног дреса. Немам осећај да је ово крај, вероватно због тога што је дошло време да се опростим од репрезентације", напоменула је Милица Дабовић.

Улаз за утакмицу са Украјином је бесплатан што је најбољи позив навијачима да дођу и подрже наше девојке на путу да обезбеде директан пласман на Европско првенство.

Србији победа са четири или више поена разлике гарантује прву позицију у групи.

"Изузетно смо мотивисане за меч против Украјине из више разлога. Изгубиле смо од њих у Кијеву, а и боримо се за прво место у групи и директан пласман на Европско првенство у Чешкој. Не желимо да зависимо од других, већ да се заслужено пласирамо на Евробаскет и оправдамо улогу фаворита и титулу првака Европе. Сигурна сам да ће бити веома тежак меч, али исто тако верујем у тим и у нашу публику. Ако дођу навијачи и овога пута, као што су били уз нас против Немачке и Луксембурга, олакшаће нам посао и мотивисати нас још више. Зато их овим путем позивам да буду уз нас и уживају", навела је Ана Дабовић.

Украјина је остала дужник Србије, јер је први дуел у Кијеву, одигран у фебруару, решила у своју корист (78:75). Наша селекција тада је наступала без Соње Петровић.

"Очекује нас доста тешка утакмица са Украјином. Противник већ годинама озбиљно ради и напредује што резултати, а пре свега њихова игра и сведоче. Мотивација код свих девојака је велика због пораза на њиховом терену, а о улогу је сувишно причати јер смо све свесне да још увек нисмо обезбедиле прилику да бранимо титулу Европског шампиона. Због тога нам је посебно драго да играмо у Нишу, великом спортском граду. Позивам публику да, као што је наше бројне спортисте подржала и помогла им да остваре победе, дође у Чаир и исто учини за нас", изјавила је Соња Петровић.

Европско првенство у Чешкој играће се од 16. до 27 јуна 2017. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар