EP, Srbija - Ukrajina: Pobjeda za Češku i Milicu!

Košarkašice Srbije večeras (18) protiv Ukrajine jure direktan plasman na Eurobasket. Kapiten Srbije Milica Dabović igra poslednji meč za nacionalni tim.

Košarka 23.11.2016 | 13:45
EP, Srbija - Ukrajina: Pobjeda za Češku i Milicu!
Košarkašice Srbije posle trijumfa nad Luksemburgom u Kraljevu (73:51) žele da večeras (18 časova) u Nišu ponove istih uspeh na duelu protiv Ukrajine.

Ekipi Marini Maljković trijumf u tom meču, poslednjem u kvalifikacijama, obezbedio bi prvo mesto u grupi D i direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj sledeće godine.

Srbija zauzima drugu poziciju u grupi sa devet bodova, bodom manje od prvoplasirane Ukrajine.

Selektor Marina Maljković je istakla da je Ukrajina veoma neugodan protivnik koji će na predstojećem Evropskom prvenstvu biti jedan od najobziljnijih kandidata za visok plasman.

"Biće nam izuzetno teško da dobijemo tu utakmicu. Biće nam potrebna pomoć, a verujem da će publika u Nišu osetiti kada nam je potrebna pomoć sa tribina i dodatna energija", rekla je Maljković.

I kapiten Milica Dabović svesna je da će njen tim imati težak zadatak.

"Jako dobro se poznajemo i znamo ko šta može da uradi. Mi ćemo kao uvek dati sve od sebe i 'poginuti' na terenu. Pozivamo publiku da bude naš vetar u leđa", izjavila je Dabović.

Za Milicu Dabović meč u "Čairu" biće poseban, jer će to biti njen poslednji nastup za reprezentaciju Srbije u karijeri.

"Drago mi je što ću se baš u Srbiji oprostiti od nacionalnog dresa. Nemam osećaj da je ovo kraj, verovatno zbog toga što je došlo vreme da se oprostim od reprezentacije", napomenula je Milica Dabović.

Ulaz za utakmicu sa Ukrajinom je besplatan što je najbolji poziv navijačima da dođu i podrže naše devojke na putu da obezbede direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbiji pobeda sa četiri ili više poena razlike garantuje prvu poziciju u grupi.

"Izuzetno smo motivisane za meč protiv Ukrajine iz više razloga. Izgubile smo od njih u Kijevu, a i borimo se za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj. Ne želimo da zavisimo od drugih, već da se zasluženo plasiramo na Evrobasket i opravdamo ulogu favorita i titulu prvaka Evrope. Sigurna sam da će biti veoma težak meč, ali isto tako verujem u tim i u našu publiku. Ako dođu navijači i ovoga puta, kao što su bili uz nas protiv Nemačke i Luksemburga, olakšaće nam posao i motivisati nas još više. Zato ih ovim putem pozivam da budu uz nas i uživaju", navela je Ana Dabović.

Ukrajina je ostala dužnik Srbije, jer je prvi duel u Kijevu, odigran u februaru, rešila u svoju korist (78:75). Naša selekcija tada je nastupala bez Sonje Petrović.

"Očekuje nas dosta teška utakmica sa Ukrajinom. Protivnik već godinama ozbiljno radi i napreduje što rezultati, a pre svega njihova igra i svedoče. Motivacija kod svih devojaka je velika zbog poraza na njihovom terenu, a o ulogu je suvišno pričati jer smo sve svesne da još uvek nismo obezbedile priliku da branimo titulu Evropskog šampiona. Zbog toga nam je posebno drago da igramo u Nišu, velikom sportskom gradu. Pozivam publiku da, kao što je naše brojne sportiste podržala i pomogla im da ostvare pobede, dođe u Čair i isto učini za nas", izjavila je Sonja Petrović.

Evropsko prvenstvo u Češkoj igraće se od 16. do 27 juna 2017. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar