Тренд у фитнесу за 2017. годину је пузање!

Уколико пратите новине у свету фитнеса, онда можете да заборавите на справе и реквизите, јер је на фестивалу „Баланс“ одржаном у Лондону представљен нови тренд – пузање.

Здравље 23.11.2016 | 10:19
Тренд у фитнесу за 2017. годину је пузање!
Упркос томе што на први поглед делује као лагана вежба, заправо није тако, јер захтева добру координацију, у шта ћете се уверити ако покушате да је урадите на правилан начин.
и
Вежбе се изводе на поду и не захтевају опрему за извођење, јер је главно помагало тежина тела, преноси Си-Ен-Ен.

„Пузање не само да захтева моторичке способности, већ укључују вестибуларни систем, чулни систем повезан са равнотежом и просторном оријентацијом“, истиче Џастин Клајн, киропрактичар и директор центра "Гот Yоур Бацк Тотал Хеалтх" у Вашингтону. 

Стручњаци сматрају да се том методом наше тело враћа у стање када се тек стварало. Иако није најпогоднија вежба коју можете радити у јавности, предност је што се може одвежбати било где у стану или кући.

Прво би требало да се спустите на руке и ноге тако да вам руке буду потпуно усправне, а леђа, врат и глава у равни. Затим се лагано подигнете у куковима тако да се колена одвоје од тла свега неколико центиметара.

Руке и ноге се помичу по дијагонали, што значи да треба да кренете левом руком и десном ногом, потом десном руком и левом ногом, у трајању од три минута, све време одржавајући равнину тела, држећи главу ка горе.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар