Trend u fitnesu za 2017. godinu je puzanje!

Ukoliko pratite novine u svetu fitnesa, onda možete da zaboravite na sprave i rekvizite, jer je na festivalu „Balans“ održanom u Londonu predstavljen novi trend – puzanje.

Zdravlje 23.11.2016 | 10:19
Trend u fitnesu za 2017. godinu je puzanje!
Uprkos tome što na prvi pogled deluje kao lagana vežba, zapravo nije tako, jer zahteva dobru koordinaciju, u šta ćete se uveriti ako pokušate da je uradite na pravilan način.
i
Vežbe se izvode na podu i ne zahtevaju opremu za izvođenje, jer je glavno pomagalo težina tela, prenosi Si-En-En.

„Puzanje ne samo da zahteva motoričke sposobnosti, već uključuju vestibularni sistem, čulni sistem povezan sa ravnotežom i prostornom orijentacijom“, ističe Džastin Klajn, kiropraktičar i direktor centra "Got Your Back Total Health" u Vašingtonu. 

Stručnjaci smatraju da se tom metodom naše telo vraća u stanje kada se tek stvaralo. Iako nije najpogodnija vežba koju možete raditi u javnosti, prednost je što se može odvežbati bilo gde u stanu ili kući.

Prvo bi trebalo da se spustite na ruke i noge tako da vam ruke budu potpuno uspravne, a leđa, vrat i glava u ravni. Zatim se lagano podignete u kukovima tako da se kolena odvoje od tla svega nekoliko centimetara.

Ruke i noge se pomiču po dijagonali, što znači da treba da krenete levom rukom i desnom nogom, potom desnom rukom i levom nogom, u trajanju od tri minuta, sve vreme održavajući ravninu tela, držeći glavu ka gore.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar