Марко Симоновић: Поносни тата "намјестио" руку!

"Осећам се добро, а саиграчи имају заслуге за то", написао је Звездин шутер у блогу на сајту Евролиге.

Кошарка 23.11.2016 | 13:15
Марко Симоновић: Поносни тата "намјестио" руку!
Марко Симоновић игра у животној форми и већ стиче навику да из меча у меч улази у игру уз аплаузе публике и овације "Симоне, Симоне".

Распуцани шутер, тренутно крилни центар, просечно бележи у Евролиги 12,5 поена, пре свега захваљујући чињеници да је постигао 20 погодака ван линије на 6,75 метара од коша.

Симоновић је тренутно трећи "тројкаш" Евролиге, а околност да Ефес дозвољава ривалима 42,9 одсто погодака из даљине наговештава да би у четвртак поново могао да заблиста у "Абди Ипекчију".

Дан након што је уз Милка Бјелицу био најбољи играч екипе у десетој "јадранској" победи, Симоновић је написао блог за сајт Евролиге и објаснио период кроз који пролази из свог угла.

"Од свог последњег текста постао сам отац девојчице Таре. Осећај је бољи од најбољег. То је најлепша ствар која ми се икад догодила. Она ме чини веома срећним и неописиво је колики је извор позитивне енергије. Срећни смо што је ушла у наше животе, а чињеница да сам постао отац је боља него што сам и могао да замислим... Она се родила када смо били на серији гостовања и заиста сам се ужелео и ње и породице. Немамо много слободног времена, али сваки слободан тренутак желим да проведем само уз најближе", написао је он.

Када је у питању кошарка и утакмице, Симоновић такође има разлоге за задовољство.

"Последњих неколико недеља биле су тешке. Био је то напоран циклус утакмица и морам да признам да смо били мало уплашени како ћемо да поднесемо све те пређене километре и дуеле са ривалима. Ипак, мислим да смо урадили одличан посао"

"Све почиње Радоњићевом селекцијом"

Репрезентативни крилни играч нагласио је да црвено-бели износе тешке периоде снагом екипе, жељне доказивања.

"У последњих неколико година, Звезда је развила систем који функционише и који прави добре ствари. Тренер Радоњић такође је у клубу неколико година и поставио је ствари тако да сваки играч и свака особа зна своје место у тиму. Екипа је млада, свако међу нама има одређене квалитете и жељу да се докаже. Имамо играче које чекају велике каријере, изузев неколико нас старијих, и осећам да смо тим који је 'склопљен' тако да будемо успешни... Наша младост и енергија дају нам предност у односу на друге тимове"

Коментаришући одбрану црвено-белих - највчвршћу у Евролиги, искусно крило пише:

"Дефанзива је фантастична и не знам за тим који дозвољава ривалу мање поена од нас. Мислим да је кључ у томе да је већина нашег тима одређено време заједно - три или четири године, па се добро познајемо. Због тога тачно знамо ко ради боље неке ствари - у одбрани и у нападу. Имамо систем, тренер Радоњић зна шта хоће и држи се тога. Очигледно је да то даје резултате и зато је јасно да нећемо да мењамо ствари. Само ћемо да их поправљамо"

О свом личном учинку...

"Напад нам није константан као одбрана, а у последњих неколико утакмица догодило се да сам постизао више поена од других. Осећам се веома добро, а саиграчи имају заслуге што користе мој такав моменат. Посебно су то радили против Бамберга и Арманија. Заједно смо изнели те мечеве и остварили победе".

Надовезавши се на то, Симоновић је говорио и о начину на који је и овај тим Звезде склапан.

"Ствар је у томе да нема зависти и претераног поноса. Засигурно знам да све почиње начином на који тренер Радоњић бира играче. Он не посматра само њихове кошаркашке квалитете, већ је важно и да су добри момци, добри саиграчи, добри људи, добри карактери... Последично, то ствара атмосферу у којој су сви момци задовољни и сви играју за тим. Једног дана искочи један, друге вечери је неко други у питању. Није битно ко. Важно је само да напредујемо као екипа и да побеђујемо"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар