Marko Simonović: Ponosni tata "namjestio" ruku!

"Osećam se dobro, a saigrači imaju zasluge za to", napisao je Zvezdin šuter u blogu na sajtu Evrolige.

Košarka 23.11.2016 | 13:15
Marko Simonović: Ponosni tata "namjestio" ruku!
Marko Simonović igra u životnoj formi i već stiče naviku da iz meča u meč ulazi u igru uz aplauze publike i ovacije "Simone, Simone".

Raspucani šuter, trenutno krilni centar, prosečno beleži u Evroligi 12,5 poena, pre svega zahvaljujući činjenici da je postigao 20 pogodaka van linije na 6,75 metara od koša.

Simonović je trenutno treći "trojkaš" Evrolige, a okolnost da Efes dozvoljava rivalima 42,9 odsto pogodaka iz daljine nagoveštava da bi u četvrtak ponovo mogao da zablista u "Abdi Ipekčiju".

Dan nakon što je uz Milka Bjelicu bio najbolji igrač ekipe u desetoj "jadranskoj" pobedi, Simonović je napisao blog za sajt Evrolige i objasnio period kroz koji prolazi iz svog ugla.

"Od svog poslednjeg teksta postao sam otac devojčice Tare. Osećaj je bolji od najboljeg. To je najlepša stvar koja mi se ikad dogodila. Ona me čini veoma srećnim i neopisivo je koliki je izvor pozitivne energije. Srećni smo što je ušla u naše živote, a činjenica da sam postao otac je bolja nego što sam i mogao da zamislim... Ona se rodila kada smo bili na seriji gostovanja i zaista sam se uželeo i nje i porodice. Nemamo mnogo slobodnog vremena, ali svaki slobodan trenutak želim da provedem samo uz najbliže", napisao je on.

Kada je u pitanju košarka i utakmice, Simonović takođe ima razloge za zadovoljstvo.

"Poslednjih nekoliko nedelja bile su teške. Bio je to naporan ciklus utakmica i moram da priznam da smo bili malo uplašeni kako ćemo da podnesemo sve te pređene kilometre i duele sa rivalima. Ipak, mislim da smo uradili odličan posao"

"Sve počinje Radonjićevom selekcijom"

Reprezentativni krilni igrač naglasio je da crveno-beli iznose teške periode snagom ekipe, željne dokazivanja.

"U poslednjih nekoliko godina, Zvezda je razvila sistem koji funkcioniše i koji pravi dobre stvari. Trener Radonjić takođe je u klubu nekoliko godina i postavio je stvari tako da svaki igrač i svaka osoba zna svoje mesto u timu. Ekipa je mlada, svako među nama ima određene kvalitete i želju da se dokaže. Imamo igrače koje čekaju velike karijere, izuzev nekoliko nas starijih, i osećam da smo tim koji je 'sklopljen' tako da budemo uspešni... Naša mladost i energija daju nam prednost u odnosu na druge timove"

Komentarišući odbranu crveno-belih - najvčvršću u Evroligi, iskusno krilo piše:

"Defanziva je fantastična i ne znam za tim koji dozvoljava rivalu manje poena od nas. Mislim da je ključ u tome da je većina našeg tima određeno vreme zajedno - tri ili četiri godine, pa se dobro poznajemo. Zbog toga tačno znamo ko radi bolje neke stvari - u odbrani i u napadu. Imamo sistem, trener Radonjić zna šta hoće i drži se toga. Očigledno je da to daje rezultate i zato je jasno da nećemo da menjamo stvari. Samo ćemo da ih popravljamo"

O svom ličnom učinku...

"Napad nam nije konstantan kao odbrana, a u poslednjih nekoliko utakmica dogodilo se da sam postizao više poena od drugih. Osećam se veoma dobro, a saigrači imaju zasluge što koriste moj takav momenat. Posebno su to radili protiv Bamberga i Armanija. Zajedno smo izneli te mečeve i ostvarili pobede".

Nadovezavši se na to, Simonović je govorio i o načinu na koji je i ovaj tim Zvezde sklapan.

"Stvar je u tome da nema zavisti i preteranog ponosa. Zasigurno znam da sve počinje načinom na koji trener Radonjić bira igrače. On ne posmatra samo njihove košarkaške kvalitete, već je važno i da su dobri momci, dobri saigrači, dobri ljudi, dobri karakteri... Posledično, to stvara atmosferu u kojoj su svi momci zadovoljni i svi igraju za tim. Jednog dana iskoči jedan, druge večeri je neko drugi u pitanju. Nije bitno ko. Važno je samo da napredujemo kao ekipa i da pobeđujemo"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar