Клинсману нису вјеровали да иду у Русију!

Американци су отпустили Немца после пет и успешних и неуспешних година.

Фудбал 23.11.2016 | 09:30
Клинсману нису вјеровали да иду у Русију!
Нису му веровали да ће се Сједињене Државе "хиљаду одсто" пласирати на Светско првенство у Русији упркос лошим резутлатима.

"Ју-Ес сокер" сменио је дугогодишњег селектора Јиргена Клинсмана са обе позиције које је држао, а то значи и да није више технички директор мушке репрезентације САД.

Клинсмана ће највероватније заменити некадашњи репрезентативни голман америчког националног тима, Брус Арена, садашњи тренер Л. А. Галаксија.

Ову одлуку, челници У. С. Соццера донели су непуну недељу после дебакла у квалификационом мечу са Костариком (4:0), после којег је Клинсман рекао да је хиљаду одсто уверен да ће САД квалификовати на Мундијал 2018.

Клинсман је промовисан у селектора САД 2011. године након што га је председник УСС, Сунил Гулати, "јурио" од 2006. до 2010. године. На таласу позитивних резултата, с њим је 2013. продужен уговор до 2018. године и придодата му је функција техничког директора мушког репрезентативног програма, али сарадња није завршена до краја.

САД је под Клинсмановим вођством освојио Голд куп 2013, пласирао се у осмину финала Светског првенства 2014, где су их зауставили Белгијанци. Такође, Американци су се као гости пласирали у полуфинале Копа Америка, где их је декласирала Аргентина 4:0, а потом их надиграла и Колумбија у борби за треће место.

С друге стране, на Голд купу 2015. изгубили су у полуфиналу од Јамајке, а потом их је Мексико избацио у плеј-офу за пласман на ФИФА Куп конфедерација 2017. године. Узастопним поразима од Мексика и Костарике, што је било пресудно, Американци су умањили шансе да се пласирају у Русију 2018. Последњи су у КОНКАКАФ квалификацијама.

Следеће утакмице играју у марту са Хондурасом и Панамом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар