Klinsmanu nisu vjerovali da idu u Rusiju!

Amerikanci su otpustili Nemca posle pet i uspešnih i neuspešnih godina.

Fudbal 23.11.2016 | 09:30
Klinsmanu nisu vjerovali da idu u Rusiju!
Nisu mu verovali da će se Sjedinjene Države "hiljadu odsto" plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji uprkos lošim rezutlatima.

"Ju-Es soker" smenio je dugogodišnjeg selektora Jirgena Klinsmana sa obe pozicije koje je držao, a to znači i da nije više tehnički direktor muške reprezentacije SAD.

Klinsmana će najverovatnije zameniti nekadašnji reprezentativni golman američkog nacionalnog tima, Brus Arena, sadašnji trener L. A. Galaksija.

Ovu odluku, čelnici U. S. Soccera doneli su nepunu nedelju posle debakla u kvalifikacionom meču sa Kostarikom (4:0), posle kojeg je Klinsman rekao da je hiljadu odsto uveren da će SAD kvalifikovati na Mundijal 2018.

Klinsman je promovisan u selektora SAD 2011. godine nakon što ga je predsednik USS, Sunil Gulati, "jurio" od 2006. do 2010. godine. Na talasu pozitivnih rezultata, s njim je 2013. produžen ugovor do 2018. godine i pridodata mu je funkcija tehničkog direktora muškog reprezentativnog programa, ali saradnja nije završena do kraja.

SAD je pod Klinsmanovim vođstvom osvojio Gold kup 2013, plasirao se u osminu finala Svetskog prvenstva 2014, gde su ih zaustavili Belgijanci. Takođe, Amerikanci su se kao gosti plasirali u polufinale Kopa Amerika, gde ih je deklasirala Argentina 4:0, a potom ih nadigrala i Kolumbija u borbi za treće mesto.

S druge strane, na Gold kupu 2015. izgubili su u polufinalu od Jamajke, a potom ih je Meksiko izbacio u plej-ofu za plasman na FIFA Kup konfederacija 2017. godine. Uzastopnim porazima od Meksika i Kostarike, što je bilo presudno, Amerikanci su umanjili šanse da se plasiraju u Rusiju 2018. Poslednji su u KONKAKAF kvalifikacijama.

Sledeće utakmice igraju u martu sa Hondurasom i Panamom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar