Ко је најбољи у Шведској?! Па, Златан, наравно!

Златан Ибрахимовић изабран је за најбољег фудбалера Шведске у 2016. години, 11. пут у каријери, а 10. заредом.

Фудбал 23.11.2016 | 08:00
Ко је најбољи у Шведској?! Па, Златан, наравно!
Он је први пут ово признање добио 2005. године, а само је годину дана касније још Фреди Љунгберг освојио награду, после чега креће Златанов низ.

Тридесетпетогодишњи фудбалер повукао се из националног тима када је његова екипа завршила такмичење на Европском првенству протеклог лета, а за тим Шведске одиграо је 116 утакмица и постигао 62 гола.

У Ибрахимовићеву част у престоници Шведске, Стокхолму, испред стадиона "Фриендс Арена" биће постављена његова статуа.

„Нестваран је осећај. Многи се питају ’зашто он?’, али мислим да је напоран рад, 15 година у репрезентацији и 20 у клупској каријери, препознат. Обично се такво признање добија после смрти, али када умрем, статуа ће остати да живи заувек“, рекао је Ибрахимовић на церемонији.

Том приликом Златан је добио специјалну видео-поруку од Дејвида Бекама који му је честитао на награди.

Њих двојица су били саиграчи у Пари Сен Жермену шест месеци, а Бекам му је, у поруци која је праћена снимцима неких од најбољих тренутака у Ибрахимовићевој каријери, поручио: „Златан је играч светске класе, који увек жели да побеђује, а то је показао и у ПСЖ. Био је један од оних играча који је желео да победи небитно да ли се игра важна утакмица, или је у питању тренинг. Ако не би победио, био је као неко од моје деце. Његова страст, љубав према игри се није променила, и даље је један од највећих фудбалера света икада и срећан сам јер сада игра у мом Манчестер Јунајтеду“, рекао је Бекам.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар