Ko je najbolji u Švedskoj?! Pa, Zlatan, naravno!

Zlatan Ibrahimović izabran je za najboljeg fudbalera Švedske u 2016. godini, 11. put u karijeri, a 10. zaredom.

Fudbal 23.11.2016 | 08:00
Ko je najbolji u Švedskoj?! Pa, Zlatan, naravno!
On je prvi put ovo priznanje dobio 2005. godine, a samo je godinu dana kasnije još Fredi Ljungberg osvojio nagradu, posle čega kreće Zlatanov niz.

Tridesetpetogodišnji fudbaler povukao se iz nacionalnog tima kada je njegova ekipa završila takmičenje na Evropskom prvenstvu proteklog leta, a za tim Švedske odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola.

U Ibrahimovićevu čast u prestonici Švedske, Stokholmu, ispred stadiona "Friends Arena" biće postavljena njegova statua.

„Nestvaran je osećaj. Mnogi se pitaju ’zašto on?’, ali mislim da je naporan rad, 15 godina u reprezentaciji i 20 u klupskoj karijeri, prepoznat. Obično se takvo priznanje dobija posle smrti, ali kada umrem, statua će ostati da živi zauvek“, rekao je Ibrahimović na ceremoniji.

Tom prilikom Zlatan je dobio specijalnu video-poruku od Dejvida Bekama koji mu je čestitao na nagradi.

Njih dvojica su bili saigrači u Pari Sen Žermenu šest meseci, a Bekam mu je, u poruci koja je praćena snimcima nekih od najboljih trenutaka u Ibrahimovićevoj karijeri, poručio: „Zlatan je igrač svetske klase, koji uvek želi da pobeđuje, a to je pokazao i u PSŽ. Bio je jedan od onih igrača koji je želeo da pobedi nebitno da li se igra važna utakmica, ili je u pitanju trening. Ako ne bi pobedio, bio je kao neko od moje dece. Njegova strast, ljubav prema igri se nije promenila, i dalje je jedan od najvećih fudbalera sveta ikada i srećan sam jer sada igra u mom Mančester Junajtedu“, rekao je Bekam.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar