ЕП - Маљковић: Биће тешко, али вјерујем у побједу Србије

Марина Маљковић рекла је да њена екипа мора да превазиђе себе у предстојећој утакмици у квалификацијама за ЕП против Украјине, али да верује у победу.

Кошарка 22.11.2016 | 15:15
ЕП - Маљковић: Биће тешко, али вјерујем у побједу Србије
"Ово ће бити вероватно наша најважнија утакмица и верујем да можемо да је победимо, али биће много тешко. Треба да извучемо озбиљне поуке из дуела против Луксембурга."

"Да би се победила Украјина, мораћемо да превазиђемо себе. Очекујем пун Чаир, потребна нам је велика подршка у Нишу. Желимо да завршимо квалификације на прави начин",рекла је Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије.

Кошаркашице Србије играју у среду од 18 часова у Нишу против Украјине, утакмицу последњег кола квалификација за Европско првенство у Чешкој 2017. године. Пре два дана Србија је у Краљеву победила Луксембург са 73:51.

Победници девет квалификационих група пласираће се директно на Европско првенство, а шест другопласираних играће у баражу. Србија мора да победи Украјину са четири и више поена разлике како би освојила прво место у групи.

"Чека нас веома тешка утакмица против Украјине. Да бих вам боље дочарала, утакмица са Украјином ће за репрезентацију Србије бити тешка бар као утакмица са Аустралијом на Олимпијским играма. Украјина нас је победила у првој утакмици, али у односу на тај састав они су дупло или чак тродупло бољи. Једино место које је код њих било дискутабилно је била позиција плејмејкера, али су сада и то покрили са натурализованом Американком Дандром Мос", рекла је селекторка европског првака.

"Алина Јагупова је најдоминантнија играчица у саставу Украјине, али и у Евролиги. Тада нас је сама добила, постигла је 30 поена. Игра изванредно целу сезону. Имају две преискусне кошаркашице на позицијама четири и пет које играју у Турској и веома су незгодне. Раније су играле са шест, седам играчица, сада играју са десет. Нема ниједна од тих десет која не може да погоди за три поена", додала је Маљковић.

У односу на прву утакмицу са Украјином, за Србију ће играти Соња Петровић.

Улаз у нишку халу Чаир биће бесплатан.

Осим домаћина турнира Чешке, на Европско првенство до сада су се пласирале Шпанија, Словенија, Француска, Италија, Украјина и Турска.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар