EP - Maljković: Biće teško, ali vjerujem u pobjedu Srbije

Marina Maljković rekla je da njena ekipa mora da prevaziđe sebe u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za EP protiv Ukrajine, ali da veruje u pobedu.

Košarka 22.11.2016 | 15:15
EP - Maljković: Biće teško, ali vjerujem u pobjedu Srbije
"Ovo će biti verovatno naša najvažnija utakmica i verujem da možemo da je pobedimo, ali biće mnogo teško. Treba da izvučemo ozbiljne pouke iz duela protiv Luksemburga."

"Da bi se pobedila Ukrajina, moraćemo da prevaziđemo sebe. Očekujem pun Čair, potrebna nam je velika podrška u Nišu. Želimo da završimo kvalifikacije na pravi način",rekla je Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Košarkašice Srbije igraju u sredu od 18 časova u Nišu protiv Ukrajine, utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine. Pre dva dana Srbija je u Kraljevu pobedila Luksemburg sa 73:51.

Pobednici devet kvalifikacionih grupa plasiraće se direktno na Evropsko prvenstvo, a šest drugoplasiranih igraće u baražu. Srbija mora da pobedi Ukrajinu sa četiri i više poena razlike kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

"Čeka nas veoma teška utakmica protiv Ukrajine. Da bih vam bolje dočarala, utakmica sa Ukrajinom će za reprezentaciju Srbije biti teška bar kao utakmica sa Australijom na Olimpijskim igrama. Ukrajina nas je pobedila u prvoj utakmici, ali u odnosu na taj sastav oni su duplo ili čak troduplo bolji. Jedino mesto koje je kod njih bilo diskutabilno je bila pozicija plejmejkera, ali su sada i to pokrili sa naturalizovanom Amerikankom Dandrom Mos", rekla je selektorka evropskog prvaka.

"Alina Jagupova je najdominantnija igračica u sastavu Ukrajine, ali i u Evroligi. Tada nas je sama dobila, postigla je 30 poena. Igra izvanredno celu sezonu. Imaju dve preiskusne košarkašice na pozicijama četiri i pet koje igraju u Turskoj i veoma su nezgodne. Ranije su igrale sa šest, sedam igračica, sada igraju sa deset. Nema nijedna od tih deset koja ne može da pogodi za tri poena", dodala je Maljković.

U odnosu na prvu utakmicu sa Ukrajinom, za Srbiju će igrati Sonja Petrović.

Ulaz u nišku halu Čair biće besplatan.

Osim domaćina turnira Češke, na Evropsko prvenstvo do sada su se plasirale Španija, Slovenija, Francuska, Italija, Ukrajina i Turska.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar