Љекари одбили да прегледају дијете

Лекари добојске болнице одбили су да прегледају петогодишњу девојчицу из Дервенте, која је пала и повредила нос.

Република Српска 18.11.2016 | 22:57
Љекари одбили да прегледају дијете
То тврде њени родитељи Мирослав и Тања Микеревић, који су у недељу по упутама лекара из хитне помоћи Дервента девојчицу довели у болницу Добој. Реаговала је и полиција, а девојчица је на крају збринута у УКЦ РС у Бањалуци.

"Добили смо упутницу за преглед и рентген, али по доласку на пријемно одељење болнице у Добоју није било никога. Звонили смо, али без одговора" препричава Микеревићева.

Додаје да је потом њен супруг ушао у ходник одељења за ОРЛ, одакле га је истерала медицинска сестра Сања Јовић.

Родитељи кажу да су сестри покушали да објасне зашто су дошли у болницу, али да је она на основу једног погледа успоставила дијагнозу.

"Рекла је како не види да има нешто за шивење и да дете није животно угрожено, тако да нема потребе звати доктора, који се не налази у болници већ код куће" каже Микеревићева.

Упутницу и остале документе медицинска сестра није желела да им врати, тако да су изреволтирани кренули ка излазу из болнице и позвали полицију. Тада су, кажу, нападнути од болничког обезбеђења.

Њен супруг се још једном вратио да тражи документе и затекао доктора Жељка Симића, који му је рекао да детету стављају хладне облоге, иако девојчицу није прегледао.

Документи су им враћени, али је на њима јасно назначено да се пацијент није појавио на прегледу. Одлучили су да се запуте у Бањалуку, где је и без упутнице детету указан комплетан преглед.

У добојској болници, међутим, тврде да је Мирослав Микеревић без звоњења ушао на Одељење, где га је пред хируршком салом зауставила радница и упутила у чекаоницу. Наводе да је он бурно реаговао, те непрестаним притиском звонио на улазу, те да је сестра Сања Јовић одмах дошла са интервенције.

"Она је од родитеља сазнала да је пацијенткиња пала и повредила нос, ни у једном тренутку није била у бесвесном стању, нема расекотина које захтевају хитну хируршку интервенцију и да није животно угрожена" стоји у одговору из Опште болнице Добој.

Наводе да је родитељима објашњено како у служби за ОРЛ нема сталног дежурства, већ се у хитним случајевима од куће позива специјалиста који је у приправности. Родитељи нису били задовољни одговором, па је сестра узевши упутницу и књижицу отишла да позове дежурног лекара.

"Отац је галамио и тражио да му се врати књижица или ће позвати полицију. Након што је сестра позвала лекара у приправности, родитељи су већ напустили просторије службе" кажу у болници и додају да се ни на позив болничког обезбеђења нису желели вратити.

Истрага полиције и интерне контроле

У болници наводе да су након одласка родитеља и повређене девојчице дошла два полицајца и узели изјаве од дежурне сестре и радника обезбеђења.

"Служба интерне контроле није могла да утврди да је прекршена било која процедура пријема и лечења пацијента" наводе у болници Добој.

Извор: ЕуроБлиц
Фото: Фацебоок

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

бн

18.11.2016 13:30

Ја вјерујем родитељима сви они гледају само паре и препотентно се понасају

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоцо.

18.11.2016 14:36

Р;само кубура, бандити, па неце никад никога одбити.

Name

манијемогуће

18.11.2016 13:36

У било којој здравственој установи у Републици Србској теже је проћи поред сестре до доктора него поред питбула у нечију кућу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар.

19.11.2016 20:29

Р:само Ердогана послати,неце моци другације;народу је вец досадило.само зови цоркус . .

Name

коста

18.11.2016 13:55

Прво треба видјети да ли је уопште требало слати дијете ако није ништа хитно у Добој.Болнице не плаћају дежурства на ОРЛ одјелима због малог обима посла већ се у случају хитног случаја зове приправни љекар од куће.Баш ме занима шта су у БЛ урадили ,вјероватно ништа изузев хладних облогаq и нешто за болове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кока

18.11.2016 14:12

У Б.Луције је добила лијепу ријеч,а то је некад довољно да оздравиш,а што се тиће сестре могла је тој малој дјевојћици макар да се насмјеши ако није смјела ништа друго да уради.

Name

Драган

18.11.2016 15:52

Незнам одкад је сестра способна да одлуци дали је неко зивотно угрозен. То да раде сестре неби нам доктори требали. А зна се ста је њихов посао у нормалним дрзавама.

Name

перка

18.11.2016 18:10

Па има и у Дервенти рентген веома савремен могли су они и у дервенти то усликати,али најлакше је исписати упутницу и одвадити од себе,само господин је вјероватно у добрим односима са директором из неких разлога па напада Добој,а што се тиче мита немојте давати ,а ако баш толико мрзите докторе немојте им ићи,уосталом сада су сви препаметни и све знају

Name

Не

20.11.2016 07:41

Не одлуцују родитељи да ли њихово дијете треба упутити, тамо или амо, њихово је да се јаве код свога љекара или у хитну, а он је тај који одлуцује (запамти: са одговорносцу треба да одлуцује) ста даље са тим дјететом, односно са пацијентом. Није ли ваљда да се и овдје гледа партијска припадност.

Name

Срамота

18.11.2016 13:56

И ја сам имао слицан слуцај у добоју гдје су ми мајку врацали куци која је имала страсну упалу плуца кад сам запретио тузбом онда су ју осавили да лези ал је по томе пребаце на одјел психијатрије гдје је једва издрзала 7 дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

18.11.2016 13:58

НИСУ ХТЈЕЛИ ПРЕГЛЕДАТИ ДИЈЕТЕ ЈЕР СУ ПРЕКИНУТИ У СЕXУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркач загонџија

18.11.2016 22:52

Тако је мајсторе!

Name

бл

18.11.2016 14:01

Само видео надзор понасају се као богови. Ако не дас паре доњи си

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

18.11.2016 14:12

Умјесто мита , почните их тући . То је једино преостало .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

18.11.2016 14:53

Да сте им дали паре дошли би.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кристина

19.11.2016 08:50

Да бас тако ха ха ха..јадан нас народ.

Name

УЗ НАСТАВНИКЕ И СВЕСТЕНИКЕ...

18.11.2016 15:00

... ЉЕКАРСКИ ПОЗИВ ЈЕ НЕКАДА БИО НАЈПОСТОВАНИЈИ, АЛИ ОДКАД СУ ПО ПОЛИТИЦКИМ ЛИНИЈАМА НА РУКОВОДЕЦА МЈЕСТА ПОЦЕЛИ ДОЛАЗИТИ НАЈНЕСПОСОБНИЈИ И НАЈГОРИ ЉЕКАРИ - МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ ЈЕ (ЗБОГ ТАКВИХ) ГЕНЕРАЛНО ПОСТАЛО ОМРАЗЕНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

18.11.2016 16:17

Па ово је људи ужас само не могу да вјерујем да нико ништа не предузима

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

18.11.2016 17:32

Родитељ сам,па знам како некад страх због повреде натјера цовјека да бурно реагује, медјутим ако неког из Пд упуте у Бањалуку, зна се да је хитан слуцај, сто је, вјерујем и овде ситуација,јел вјерујем да сестру имају и у Дервенти, довољно струцну да ставља облоге. Проблем је сто сте их размазили давањем мита, унистили на тај нацин докторска нацела,а систем породицне медицине је глогов колац у срце насег здравственог система. Сеоске амбуланте са тросатним дезурством, 20-30 километара због обицне упутнице итд. Катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

19.11.2016 08:08

КО ЈЕ ДОПУСТИО ДА У ЗДРАВСТВЕНОЈ УСТАНОВИ КОЈОЈ ФОНД ПЛАЋА РАД ОРЛ КЛИНИКЕ 24 ЧАСА НЕПРЕКИДНО - ЉЕКАРИ МОГУ ДА СЈЕДЕ У ПРИПРАВНОСТИ КОД КУЋЕ, А НЕ ДА ДЕЗУРАЈУ У ЗДРАВСТВЕНОЈ УСТАНОВИ. ЗНА СЕ ДА НЕ ПОСТОЈИ ПРОПИС КОЈИ ТО ДОПУШТА !!! ДАКЛЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ МИНИСТРА БОГДАНИЋА, ДИРЕКТОРА БОЛНИЦЕ ДОБОЈ И ДИРЕКТОРА ФЗО РС. ОВА НЕЗАКОНИТА И ОПАСНА ПРАКСА "ПРИПРАВНОСТИ" (ЗА КОЈУ СЕ ДОКТОРИМА ПЛАЋА БЈЕДНА НАКНАДА) ЈЕ ИЗМИШЉОТИНА МИНИСТРА БОГДАНИЋА И ДАРКА ТОМАША ДИРЕКТОРА ФЗО РС - БОЛНИЦИ СЕ ПЛАЋА РАД 24 ЧАСА - А ДОКТОРИ СЈЕДЕ КУЋИ... ГДЈЕ ИДЕ НОВАЦ НАМЈЕЊЕН ЗА РАД ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ!!! ПАЦИЈЕНТИ - ПИШИТЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

19.11.2016 08:38

Немојте тако,одосе нав вани мозгови.Имамо ми мозга али немамо културе. Проблем је у томе сто мислимо да се око нас земља окреце.Требамо се спустит на земљу.

Name

Пасха

19.11.2016 11:50

Само мањи ентитет има овакво несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

20.11.2016 09:04

Па ти се онда сели у већи ентитет,а тај већи ће ускоро бити мањи.Док ће ти за државу Републику Српску требати Хришћанска виза.

Name

добој

19.11.2016 11:57

Драги наши доктори и докторице у Добоју - сјетите се које сте образовање стекли и зашто сте учили толике године. Заборавили сте !!!!! А кад га прегледате - напишите му праву дијагнзу , немојте толико фулати .... "Ја овдје не би дошла доктору , нема шансе " - ријечи једне од сестара из добојске болнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Члан

20.11.2016 07:36

Мозда су љекари чланови СНСД-а, а родитељи опозиције, а Додик је најавио да помоци нема тамо гдје њихови цланови нису начелници или градонацелници. Свака Додикова се остварује. Залост, по сав српски народ. и онај који ову политику подрзава и не подрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жалосно

20.11.2016 10:06

Дјеца нису крива . А отац је сигурно У тој свој збрци заборавио купит БОМБОЊЕРУ и понијет ПЛАВУ КОВЕРТУ . То морамо сви припремит у случају да испадне нешто на брзину да се може понијет . И неби било никаквих ПРОБЛЕМА . Јер док те виде да идеш а руке празне то није добро одма се начин понашања промјени и постаје се агресивније

ОДГОВОРИТЕ