Ljekari odbili da pregledaju dijete

Lekari dobojske bolnice odbili su da pregledaju petogodišnju devojčicu iz Dervente, koja je pala i povredila nos.

Republika Srpska 18.11.2016 | 22:57
Ljekari odbili da pregledaju dijete
To tvrde njeni roditelji Miroslav i Tanja Mikerević, koji su u nedelju po uputama lekara iz hitne pomoći Derventa devojčicu doveli u bolnicu Doboj. Reagovala je i policija, a devojčica je na kraju zbrinuta u UKC RS u Banjaluci.

"Dobili smo uputnicu za pregled i rentgen, ali po dolasku na prijemno odeljenje bolnice u Doboju nije bilo nikoga. Zvonili smo, ali bez odgovora" prepričava Mikerevićeva.

Dodaje da je potom njen suprug ušao u hodnik odeljenja za ORL, odakle ga je isterala medicinska sestra Sanja Jović.

Roditelji kažu da su sestri pokušali da objasne zašto su došli u bolnicu, ali da je ona na osnovu jednog pogleda uspostavila dijagnozu.

"Rekla je kako ne vidi da ima nešto za šivenje i da dete nije životno ugroženo, tako da nema potrebe zvati doktora, koji se ne nalazi u bolnici već kod kuće" kaže Mikerevićeva.

Uputnicu i ostale dokumente medicinska sestra nije želela da im vrati, tako da su izrevoltirani krenuli ka izlazu iz bolnice i pozvali policiju. Tada su, kažu, napadnuti od bolničkog obezbeđenja.

Njen suprug se još jednom vratio da traži dokumente i zatekao doktora Željka Simića, koji mu je rekao da detetu stavljaju hladne obloge, iako devojčicu nije pregledao.

Dokumenti su im vraćeni, ali je na njima jasno naznačeno da se pacijent nije pojavio na pregledu. Odlučili su da se zapute u Banjaluku, gde je i bez uputnice detetu ukazan kompletan pregled.

U dobojskoj bolnici, međutim, tvrde da je Miroslav Mikerević bez zvonjenja ušao na Odeljenje, gde ga je pred hirurškom salom zaustavila radnica i uputila u čekaonicu. Navode da je on burno reagovao, te neprestanim pritiskom zvonio na ulazu, te da je sestra Sanja Jović odmah došla sa intervencije.

"Ona je od roditelja saznala da je pacijentkinja pala i povredila nos, ni u jednom trenutku nije bila u besvesnom stanju, nema rasekotina koje zahtevaju hitnu hiruršku intervenciju i da nije životno ugrožena" stoji u odgovoru iz Opšte bolnice Doboj.

Navode da je roditeljima objašnjeno kako u službi za ORL nema stalnog dežurstva, već se u hitnim slučajevima od kuće poziva specijalista koji je u pripravnosti. Roditelji nisu bili zadovoljni odgovorom, pa je sestra uzevši uputnicu i knjižicu otišla da pozove dežurnog lekara.

"Otac je galamio i tražio da mu se vrati knjižica ili će pozvati policiju. Nakon što je sestra pozvala lekara u pripravnosti, roditelji su već napustili prostorije službe" kažu u bolnici i dodaju da se ni na poziv bolničkog obezbeđenja nisu želeli vratiti.

Istraga policije i interne kontrole

U bolnici navode da su nakon odlaska roditelja i povređene devojčice došla dva policajca i uzeli izjave od dežurne sestre i radnika obezbeđenja.

"Služba interne kontrole nije mogla da utvrdi da je prekršena bilo koja procedura prijema i lečenja pacijenta" navode u bolnici Doboj.

Izvor: EuroBlic
Foto: Facebook

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

bn

18.11.2016 13:30

Ja vjerujem roditeljima svi oni gledaju samo pare i prepotentno se ponasaju

ODGOVORITE
Name

joco.

18.11.2016 14:36

R;samo kubura, banditi, pa nece nikad nikoga odbiti.

Name

манијемогуће

18.11.2016 13:36

У било којој здравственој установи у Републици Србској теже је проћи поред сестре до доктора него поред питбула у нечију кућу.

ODGOVORITE
Name

car.

19.11.2016 20:29

R:samo Erdogana poslati,nece moci drugacije;narodu je vec dosadilo.samo zovi corkus . .

Name

kosta

18.11.2016 13:55

Prvo treba vidjeti da li je uopšte trebalo slati dijete ako nije ništa hitno u Doboj.Bolnice ne plaćaju dežurstva na ORL odjelima zbog malog obima posla već se u slučaju hitnog slučaja zove pripravni ljekar od kuće.Baš me zanima šta su u BL uradili ,vjerovatno ništa izuzev hladnih oblogaq i nešto za bolove.

ODGOVORITE
Name

koka

18.11.2016 14:12

U B.Lucije je dobila lijepu riječ,a to je nekad dovoljno da ozdraviš,a što se tiće sestre mogla je toj maloj djevojćici makar da se nasmješi ako nije smjela ništa drugo da uradi.

Name

Dragan

18.11.2016 15:52

Neznam odkad je sestra sposobna da odluci dali je neko zivotno ugrozen. To da rade sestre nebi nam doktori trebali. A zna se sta je njihov posao u normalnim drzavama.

Name

perka

18.11.2016 18:10

Pa ima i u Derventi rentgen veoma savremen mogli su oni i u derventi to uslikati,ali najlakše je ispisati uputnicu i odvaditi od sebe,samo gospodin je vjerovatno u dobrim odnosima sa direktorom iz nekih razloga pa napada Doboj,a što se tiče mita nemojte davati ,a ako baš toliko mrzite doktore nemojte im ići,uostalom sada su svi prepametni i sve znaju

Name

Ne

20.11.2016 07:41

Ne odlucuju roditelji da li njihovo dijete treba uputiti, tamo ili amo, njihovo je da se jave kod svoga ljekara ili u hitnu, a on je taj koji odlucuje (zapamti: sa odgovornoscu treba da odlucuje) sta dalje sa tim djetetom, odnosno sa pacijentom. Nije li valjda da se i ovdje gleda partijska pripadnost.

Name

Sramota

18.11.2016 13:56

I ja sam imao slican slucaj u doboju gdje su mi majku vracali kuci koja je imala strasnu upalu pluca kad sam zapretio tuzbom onda su ju osavili da lezi al je po tome prebace na odjel psihijatrije gdje je jedva izdrzala 7 dana

ODGOVORITE
Name

yugosloven

18.11.2016 13:58

NISU HTJELI PREGLEDATI DIJETE JER SU PREKINUTI U SEXU

ODGOVORITE
Name

Mrkač zagondžija

18.11.2016 22:52

Tako je majstore!

Name

bl

18.11.2016 14:01

Samo video nadzor ponasaju se kao bogovi. Ako ne das pare donji si

ODGOVORITE
Name

boro

18.11.2016 14:12

Umjesto mita , počnite ih tući . To je jedino preostalo .

ODGOVORITE
Name

Beba

18.11.2016 14:53

Da ste im dali pare došli bi.

ODGOVORITE
Name

Kristina

19.11.2016 08:50

Da bas tako ha ha ha..jadan nas narod.

Name

UZ NASTAVNIKE I SVESTENIKE...

18.11.2016 15:00

... LJEKARSKI POZIV JE NEKADA BIO NAJPOSTOVANIJI, ALI ODKAD SU PO POLITICKIM LINIJAMA NA RUKOVODECA MJESTA POCELI DOLAZITI NAJNESPOSOBNIJI I NAJGORI LJEKARI - MEDICINSKO OSOBLJE JE (ZBOG TAKVIH) GENERALNO POSTALO OMRAZENO!

ODGOVORITE
Name

Kiki

18.11.2016 16:17

Pa ovo je ljudi užas samo ne mogu da vjerujem da niko ništa ne preduzima

ODGOVORITE
Name

dejanpd

18.11.2016 17:32

Roditelj sam,pa znam kako nekad strah zbog povrede natjera covjeka da burno reaguje, medjutim ako nekog iz Pd upute u Banjaluku, zna se da je hitan slucaj, sto je, vjerujem i ovde situacija,jel vjerujem da sestru imaju i u Derventi, dovoljno strucnu da stavlja obloge. Problem je sto ste ih razmazili davanjem mita, unistili na taj nacin doktorska nacela,a sistem porodicne medicine je glogov kolac u srce naseg zdravstvenog sistema. Seoske ambulante sa trosatnim dezurstvom, 20-30 kilometara zbog obicne uputnice itd. Katastrofa

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

19.11.2016 08:08

KO JE DOPUSTIO DA U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI KOJOJ FOND PLAĆA RAD ORL KLINIKE 24 ČASA NEPREKIDNO - LJEKARI MOGU DA SJEDE U PRIPRAVNOSTI KOD KUĆE, A NE DA DEZURAJU U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI. ZNA SE DA NE POSTOJI PROPIS KOJI TO DOPUŠTA !!! DAKLE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV MINISTRA BOGDANIĆA, DIREKTORA BOLNICE DOBOJ I DIREKTORA FZO RS. OVA NEZAKONITA I OPASNA PRAKSA "PRIPRAVNOSTI" (ZA KOJU SE DOKTORIMA PLAĆA BJEDNA NAKNADA) JE IZMIŠLJOTINA MINISTRA BOGDANIĆA I DARKA TOMAŠA DIREKTORA FZO RS - BOLNICI SE PLAĆA RAD 24 ČASA - A DOKTORI SJEDE KUĆI... GDJE IDE NOVAC NAMJENJEN ZA RAD ZDRAVSTVENE USTANOVE!!! PACIJENTI - PIŠITE KRIVIČNE PRIJAVE !!!

ODGOVORITE
Name

nnn

19.11.2016 08:38

Nemojte tako,odose nav vani mozgovi.Imamo mi mozga ali nemamo kulture. Problem je u tome sto mislimo da se oko nas zemlja okrece.Trebamo se spustit na zemlju.

Name

Pasha

19.11.2016 11:50

Samo manji entitet ima ovakvo nesto.

ODGOVORITE
Name

Car

20.11.2016 09:04

Pa ti se onda seli u veći entitet,a taj veći će uskoro biti manji.Dok će ti za državu Republiku Srpsku trebati Hrišćanska viza.

Name

doboj

19.11.2016 11:57

Dragi naši doktori i doktorice u Doboju - sjetite se koje ste obrazovanje stekli i zašto ste učili tolike godine. Zaboravili ste !!!!! A kad ga pregledate - napišite mu pravu dijagnzu , nemojte toliko fulati .... "Ja ovdje ne bi došla doktoru , nema šanse " - riječi jedne od sestara iz dobojske bolnice.

ODGOVORITE
Name

Član

20.11.2016 07:36

Mozda su ljekari članovi SNSD-a, a roditelji opozicije, a Dodik je najavio da pomoci nema tamo gdje njihovi clanovi nisu načelnici ili gradonacelnici. Svaka Dodikova se ostvaruje. Zalost, po sav srpski narod. i onaj koji ovu politiku podrzava i ne podrzava.

ODGOVORITE
Name

Žalosno

20.11.2016 10:06

Djeca nisu kriva . A otac je sigurno U toj svoj zbrci zaboravio kupit BOMBONJERU i ponijet PLAVU KOVERTU . To moramo svi pripremit u slučaju da ispadne nešto na brzinu da se može ponijet . I nebi bilo nikakvih PROBLEMA . Jer dok te vide da ideš a ruke prazne to nije dobro odma se način ponašanja promjeni i postaje se agresivnije

ODGOVORITE