У петак нам стиже температурни шок

У наредних неколико дана у Босни и Херцеговини очекује нас топлије вријеме у односну на седмицу у којој је температура у појединим дијеловима падала и испод нуле.

Босна и Херцеговина 17.11.2016 | 08:08
У петак нам стиже температурни шок
Било је и снијежних падавина које су изазвале и прве проблеме у саобраћају.

Међутим од петка нас очекује потпуни преокрет и прави температурни шок, јер како су најавили метеоролози, температуре ће достићи 18 степени.

Прогноза времена за данас 17.11.2016.

Јутро мање хладно уз пролазно повећану облачнот и честу појаву магле, у вишим предјелима на истоку и даље се очекује мраз.

Током дана топлије и промјенљиво облачно уз сунчане периоде, више сунчаних интервала у другом дијелу дана, али биће и предјела на сјеверу и истоку где ће се магла задржавати дуже и у овим крајевима биће хладније. Вјетар углавном слаб, јужних смјерова у вишим крјевима на западу до умјерен.

Јутарња температура ваздуха од 0°Ц до 4°Ц, у вишим предјелима на истоку око -3°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 9°Ц до 14°Ц, у мјестима са маглом око 4°Ц.

У петак (18.новембар):

Јутро понегдје магловито углавном на истоку, у осталим предјелима мало топлије и мало до умјерено облачно. Током дана топлије уз постепено наоблачење са запада и јачање јужног вјетра.

Поподне облачно и вјетровито, а слаба киша ће почети увече на западу и југу. Јутарња температура ваздуха од 0°Ц до 7°Ц, у вишим предјелима на истоку око -2°Ц.

Највиша дневна температура ваздуха од 12°Ц до 17°Ц, у вишим предјелима од 8°Ц. У

Суботу(19.новембар):

Облачно вријеме са кишом, која ће бити јача у Херцеговини и на југозападу Крајине уз мјестимично обилније падавине у овим крајевима.

Јутарња температура ваздуха од 5°Ц до 11°, на југу до 13°Ц, а највиша дневна од 10°Ц до 17°Ц.

У Недјељу(20.новембар):

Ујутро и пријеподне облачно вријеме са кишом.

Током дана киша слаби, поподне у већини крајаве и престаје уз смањење облачности биће и сунчаних интервала. Облачно остаје на крајњем југозападу и у Херцеговини гдје ће још понегдје бити слабе кише.

Јутарња температура ваздуха од 4°Ц до 10°Ц , на југо до 12°Ц, а највиша дневна од 10°Ц до 17°Ц.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар