Статистика каже: Ле Талек је Звездин МВП!

„Разлог овако успешне статистике видим у чињеници да сам већи део каријере играо на средини терена“, поручио је Звездин Француз.

Фудбал 17.11.2016 | 14:00
Статистика каже: Ле Талек је Звездин МВП!
Статистика каже: Дамјан ле Талек је најкориснији играч Црвене звезде у досадашњем делу првенства. Стручни штаб је универзалца из Француске користио на позицијама штопера и задњег везног, а некадашњи члан младе селекције Триколора наметнуо се као један од вођа тима.

Наравно, постоји мишљење да Ле Талек није на пролећном нивоу када је одличним партијама на пречац купио навијаче Црвене звезде. Говор бројки, ма колико био варљив у фудбалу, каже да је Ле Талек пресекао највише противничких напада, односно да је добио највише ваздушних дуела.

„Разлог овако успешне статистике видим у томе што сам већи део каријере играо на средини терена. Разумем игру, навикао сам да доста пасова иде преко мене, да улазим у дуеле. Као штопер свестан сам да морам да будем још успешнији и агресивнији у дуелима, то је ваљда и довело до овог резултата. Не смета ми нова позиција у тиму, али не сматрам да је играње на месту штопера само по себи унапредило моју игру. Заправо искуство које сам стекао као везни играч одлично користим у оваквој поставци. Рекао сам много пута, играћу на ком год месту треба ако ће то помоћи екипи и донети добре резултате. Засад не видим разлог да се било шта мења“, рекао је Ле Талек.

Некадашњи члан Мордовије је због порозних игара Звездине одбране на почетку сезоне пребачен у последњу линију. Није оправдао очекивања у судару са Сасуолом, али у домаћим оквирима пружа коректне партије.

„Од старта сезоне сам играо на две позиције у тиму и то видим као главни узрок добрих партија. У будућности у игри Звезде себе такође видим на обе позиције. Биће добро да не заборавим какав је осећај стварати игру на средини терена, а очигледно је то оно што помаже доста да остварујем успешне пасове, прекидам противничке нападе и у последњој линији одбране“.

Француз ни у ком тренутку не жели себе да издваја по успеху у односу на екипу.

„Сигуран сам да нећу говорити у свлачионици са саиграчима о овоме, није нам битно ко је по статистици најбољи, важно је само да побеђујемо. Ипак, лично ми значи за самопоуздање и леп ми је повод да и на наредним мечевима дајем све од себе“, додао је Ле Талек.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар