Statistika kaže: Le Talek je Zvezdin MVP!

„Razlog ovako uspešne statistike vidim u činjenici da sam veći deo karijere igrao na sredini terena“, poručio je Zvezdin Francuz.

Fudbal 17.11.2016 | 14:00
Statistika kaže: Le Talek je Zvezdin MVP!
Statistika kaže: Damjan le Talek je najkorisniji igrač Crvene zvezde u dosadašnjem delu prvenstva. Stručni štab je univerzalca iz Francuske koristio na pozicijama štopera i zadnjeg veznog, a nekadašnji član mlade selekcije Trikolora nametnuo se kao jedan od vođa tima.

Naravno, postoji mišljenje da Le Talek nije na prolećnom nivou kada je odličnim partijama na prečac kupio navijače Crvene zvezde. Govor brojki, ma koliko bio varljiv u fudbalu, kaže da je Le Talek presekao najviše protivničkih napada, odnosno da je dobio najviše vazdušnih duela.

„Razlog ovako uspešne statistike vidim u tome što sam veći deo karijere igrao na sredini terena. Razumem igru, navikao sam da dosta pasova ide preko mene, da ulazim u duele. Kao štoper svestan sam da moram da budem još uspešniji i agresivniji u duelima, to je valjda i dovelo do ovog rezultata. Ne smeta mi nova pozicija u timu, ali ne smatram da je igranje na mestu štopera samo po sebi unapredilo moju igru. Zapravo iskustvo koje sam stekao kao vezni igrač odlično koristim u ovakvoj postavci. Rekao sam mnogo puta, igraću na kom god mestu treba ako će to pomoći ekipi i doneti dobre rezultate. Zasad ne vidim razlog da se bilo šta menja“, rekao je Le Talek.

Nekadašnji član Mordovije je zbog poroznih igara Zvezdine odbrane na početku sezone prebačen u poslednju liniju. Nije opravdao očekivanja u sudaru sa Sasuolom, ali u domaćim okvirima pruža korektne partije.

„Od starta sezone sam igrao na dve pozicije u timu i to vidim kao glavni uzrok dobrih partija. U budućnosti u igri Zvezde sebe takođe vidim na obe pozicije. Biće dobro da ne zaboravim kakav je osećaj stvarati igru na sredini terena, a očigledno je to ono što pomaže dosta da ostvarujem uspešne pasove, prekidam protivničke napade i u poslednjoj liniji odbrane“.

Francuz ni u kom trenutku ne želi sebe da izdvaja po uspehu u odnosu na ekipu.

„Siguran sam da neću govoriti u svlačionici sa saigračima o ovome, nije nam bitno ko je po statistici najbolji, važno je samo da pobeđujemo. Ipak, lično mi znači za samopouzdanje i lep mi je povod da i na narednim mečevima dajem sve od sebe“, dodao je Le Talek.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar