Свјетска лига: Нови "Делфини" по старом обичају - разбили Румуне!

Ватерполисти Србије отворили су нови олимпијски циклус победом над Румунијом 19:8 у првом колу Светске лиге.

Остали спортови 15.11.2016 | 19:45
Свјетска лига: Нови "Делфини" по старом обичају - разбили Румуне!
Окупили се после 89 дана - победили 19:8! Десетковани "шампиони свега" одиграли су прву званичну утакмицу од освајања злата у Рију.

Пуних 89 дана од када су освојили и златну олимпијску медаљу, а на тај начин објединили титуле првака Европе, света и Олимпијских игара, најбољи ватерполисти Србије одиграли су званичан меч.

И били, наравно, убедљиви.

У Крагујевцу, у 1. колу Групе А Светске лиге, значајно ослабљени "делфини" декласирали су комшије из Румуније резултатом 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2).

Од раније се знало да селектор Дејан Савић неће више моћи да рачуна на легендарне Бобу Никића и Живка Гоцића, коју су се у Рију опростили од најдраже капице, али овог уторка увече није било ни болесног Андрије Прлаиновића, који има мононуклеозу, као и повређених Милоша Ћука и Николе Јакшића.

Упркос свему, питање победника било је решено већ после прве четвртине, а какав се ватерполо играо довољно говори резултат на полувремену – 11:1.

Милан Алексић и Страхиња Рашовић постигли су по четири гола, Душко Пијетловић, Филип Филиповић и Гаврил Суботић по три, а по једном су погодили Радомир Драшковић и Сава Ранђеловић.

Следеће окупљање шампиона свега заказано је за 6. децембар, када ћемо играти у гостима против Немачке. Са Словачком се састајемо 10. јануара 2017.

Србија је освојила последња четири издања Светске лиге, односно десет од последњих 12 издања. Од 2005. до данас, осим српских ватерполиста (2005. и 2006. играли смо као СЦГ) само су Црна Гора 2009. и Хрватска 2012. успеле да прекину овај низ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар