Svjetska liga: Novi "Delfini" po starom običaju - razbili Rumune!

Vaterpolisti Srbije otvorili su novi olimpijski ciklus pobedom nad Rumunijom 19:8 u prvom kolu Svetske lige.

Ostali sportovi 15.11.2016 | 19:45
Svjetska liga: Novi "Delfini" po starom običaju - razbili Rumune!
Okupili se posle 89 dana - pobedili 19:8! Desetkovani "šampioni svega" odigrali su prvu zvaničnu utakmicu od osvajanja zlata u Riju.

Punih 89 dana od kada su osvojili i zlatnu olimpijsku medalju, a na taj način objedinili titule prvaka Evrope, sveta i Olimpijskih igara, najbolji vaterpolisti Srbije odigrali su zvaničan meč.

I bili, naravno, ubedljivi.

U Kragujevcu, u 1. kolu Grupe A Svetske lige, značajno oslabljeni "delfini" deklasirali su komšije iz Rumunije rezultatom 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2).

Od ranije se znalo da selektor Dejan Savić neće više moći da računa na legendarne Bobu Nikića i Živka Gocića, koju su se u Riju oprostili od najdraže kapice, ali ovog utorka uveče nije bilo ni bolesnog Andrije Prlainovića, koji ima mononukleozu, kao i povređenih Miloša Ćuka i Nikole Jakšića.

Uprkos svemu, pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prve četvrtine, a kakav se vaterpolo igrao dovoljno govori rezultat na poluvremenu – 11:1.

Milan Aleksić i Strahinja Rašović postigli su po četiri gola, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Gavril Subotić po tri, a po jednom su pogodili Radomir Drašković i Sava Ranđelović.

Sledeće okupljanje šampiona svega zakazano je za 6. decembar, kada ćemo igrati u gostima protiv Nemačke. Sa Slovačkom se sastajemo 10. januara 2017.

Srbija je osvojila poslednja četiri izdanja Svetske lige, odnosno deset od poslednjih 12 izdanja. Od 2005. do danas, osim srpskih vaterpolista (2005. i 2006. igrali smo kao SCG) samo su Crna Gora 2009. i Hrvatska 2012. uspele da prekinu ovaj niz.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar