Лондон: Мари лако изашао на крај са Чилићем!

Најбоље рангирани тенисер света Енди Мари стартовао је победом на Завршном АТП турниру сезоне у Лондону.

Тенис 14.11.2016 | 23:20
Лондон: Мари лако изашао на крај са Чилићем!
Британац је после нешто више од 90 минута игре савладао Марина Чилића у два сета, са 6:3, 6:2.

У првом мечу групе Кеи Нишикори је раније током дана убедљиво савладао Станисласа Вавринку. У другом колу у среду Мари ће играти са Швајцарцем, док Чилића очекује дуел са Јапанцем.

Чилић је добро парирао Марију током већег дела меча, имао неколико прилика и да поведе, у оба сета, али је Британац упркос просечном наступу без већих проблема одолевао, исправљао грешке које је правио те био бољи у кључним тренуцима.

Први сет је добио након серије од три наизменична брејка, потпуно преузевши контролу над игром када је повео 4:1, док је у другом ривала сломио после изједначене борбе у прва четири.

"Када почнете да побеђујете самопоуздање расте, у битним моментима данас сам био бољи, искорстио своје шансе када је Марин почео да греши и то је било то", рекао је Маринакон меча.

Мари је тако први пут у каријери победио у Британији као најбоље рангирани играч света.

Ток меча:

Чилић одмах напада сервис Марија, стиже до две брејк лопте, али их не користи. Прву лопту Мари спасава добрим сервисом, а потом Хрват прави грешку. Британац је то сурово казнио јер је већ у наредном гему искористио прву брејк шансу и повео 2:0.

Међутим, најбоље рангирани тенисер света није успео да капитализује ову предност, иако је сигурно почео следећи гем, Чилић је искористио тренутак и успео да преокрене до нове брејк шансе, коју овај пут користи.

Мало је недостајало да Хрват настави серију брејкова, имао је шансу да направи још један рибрејк, али се Мари одбранио ас ударцем, те стигао до 4:1.

Након пет узастопних гемова са бар по једном брејк шансом, уследила су четири без иједне, па је Британац рутински привео сет крају и добио га са 6:3.

Након што је лако освојио уводни гем другог сета, Чилић је десетак минута мучио Марија на његов сервис, имао је Хрват и брејк шансу, опет се Британац извукао, а мало му је помогла и судијска грешка да изједначи.

Одлично је парирао Хрват најбољем тенисеру на свету у овом тренутку, био у егалу до петог сета, али није успео до краја да издржи. Мари успева да казни неколико његових грешака, стиже до прве две брејк шансе, те користи другу.

То је било довољно да преломи меч, убрзо прави још један брејк, рутински је одрадио своје сервис гемове, те са 6:2 стигао до рутинске победе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар