London: Mari lako izašao na kraj sa Čilićem!

Najbolje rangirani teniser sveta Endi Mari startovao je pobedom na Završnom ATP turniru sezone u Londonu.

Tenis 14.11.2016 | 23:20
London: Mari lako izašao na kraj sa Čilićem!
Britanac je posle nešto više od 90 minuta igre savladao Marina Čilića u dva seta, sa 6:3, 6:2.

U prvom meču grupe Kei Nišikori je ranije tokom dana ubedljivo savladao Stanislasa Vavrinku. U drugom kolu u sredu Mari će igrati sa Švajcarcem, dok Čilića očekuje duel sa Japancem.

Čilić je dobro parirao Mariju tokom većeg dela meča, imao nekoliko prilika i da povede, u oba seta, ali je Britanac uprkos prosečnom nastupu bez većih problema odolevao, ispravljao greške koje je pravio te bio bolji u ključnim trenucima.

Prvi set je dobio nakon serije od tri naizmenična brejka, potpuno preuzevši kontrolu nad igrom kada je poveo 4:1, dok je u drugom rivala slomio posle izjednačene borbe u prva četiri.

"Kada počnete da pobeđujete samopouzdanje raste, u bitnim momentima danas sam bio bolji, iskorstio svoje šanse kada je Marin počeo da greši i to je bilo to", rekao je Marinakon meča.

Mari je tako prvi put u karijeri pobedio u Britaniji kao najbolje rangirani igrač sveta.

Tok meča:

Čilić odmah napada servis Marija, stiže do dve brejk lopte, ali ih ne koristi. Prvu loptu Mari spasava dobrim servisom, a potom Hrvat pravi grešku. Britanac je to surovo kaznio jer je već u narednom gemu iskoristio prvu brejk šansu i poveo 2:0.

Međutim, najbolje rangirani teniser sveta nije uspeo da kapitalizuje ovu prednost, iako je sigurno počeo sledeći gem, Čilić je iskoristio trenutak i uspeo da preokrene do nove brejk šanse, koju ovaj put koristi.

Malo je nedostajalo da Hrvat nastavi seriju brejkova, imao je šansu da napravi još jedan ribrejk, ali se Mari odbranio as udarcem, te stigao do 4:1.

Nakon pet uzastopnih gemova sa bar po jednom brejk šansom, usledila su četiri bez ijedne, pa je Britanac rutinski priveo set kraju i dobio ga sa 6:3.

Nakon što je lako osvojio uvodni gem drugog seta, Čilić je desetak minuta mučio Marija na njegov servis, imao je Hrvat i brejk šansu, opet se Britanac izvukao, a malo mu je pomogla i sudijska greška da izjednači.

Odlično je parirao Hrvat najboljem teniseru na svetu u ovom trenutku, bio u egalu do petog seta, ali nije uspeo do kraja da izdrži. Mari uspeva da kazni nekoliko njegovih grešaka, stiže do prve dve brejk šanse, te koristi drugu.

To je bilo dovoljno da prelomi meč, ubrzo pravi još jedan brejk, rutinski je odradio svoje servis gemove, te sa 6:2 stigao do rutinske pobede.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar