''Ел Лоцо'' оборио свјетски рекорд!

За 22 године играо за 23 клуба у девет различитих земаља! Укупно 28 трансфера! Себастијан Абреу баш не воли да се скраси.

Фудбал 16.11.2016 | 13:00
''Ел Лоцо'' оборио свјетски рекорд!
Многи не воле да се селе, али то није случај са Уругвајцем Себастијаном Абреуом. Његов последњи трансфер у бразилског нижелигаша Бангу, а тиме је оборио нови светски рекорд пошто је то био 28. трансфер по реду у његовој дугачкој каријери, пише Дејли Мејл.

Абреу, чији је надимак Ел Лоцо (Лудак) је сада 40-годишњи нападач који је 22 године дугој каријери играо за 23 различита клуба у девет различитих земаља! Укратко, не воли да се задржава на једном месту превише, а сви његови трансфери у каријери вредели су нешто преко 7.000.000 евра.

Најдуже се задржао у Ла Коруњи - шест година, а у играо је у Уругвају, Аргентини, Мексику, Шпанији, Ел Салвадору, Бразилу, Парагвају, Израел и Грчкој.

Ипак, све ово претходно наведено га није омело у намери да остави траг у репрезентацији Уругваја. Играо је 70 утакмица, дао 26 голова. На Светском првенству 2010. године постигао је одлучујући гол из пенала против Гане у утакмици у којој је Суарез добио црвени картон.

Абреу је у каријери играо за: Дефенсор, Сан Лоренцо, Депортиво Ла Коруњу, Гремио (позајмица), Текос (позајмица), Насионал (позајмица), Круз Азул (позајмица), Америка (позајмица), Синалоа, Монтереј, Сан Луис, Тигрес, Ривер Плата (позајмица), Беитар Јерусалим, Реал Сосиједад (позајмица), Арис, Ботафого, Фигуиренсе (позајмица), Росарио Централ (позајмица), Аукас (позајмица), Сол де Америка, Санта Телка, Бангу. За неке од ових клубова и по више пута)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар