''El Loco'' oborio svjetski rekord!

Za 22 godine igrao za 23 kluba u devet različitih zemalja! Ukupno 28 transfera! Sebastijan Abreu baš ne voli da se skrasi.

Fudbal 16.11.2016 | 13:00
''El Loco'' oborio svjetski rekord!
Mnogi ne vole da se sele, ali to nije slučaj sa Urugvajcem Sebastijanom Abreuom. Njegov poslednji transfer u brazilskog niželigaša Bangu, a time je oborio novi svetski rekord pošto je to bio 28. transfer po redu u njegovoj dugačkoj karijeri, piše Dejli Mejl.

Abreu, čiji je nadimak El Loco (Ludak) je sada 40-godišnji napadač koji je 22 godine dugoj karijeri igrao za 23 različita kluba u devet različitih zemalja! Ukratko, ne voli da se zadržava na jednom mestu previše, a svi njegovi transferi u karijeri vredeli su nešto preko 7.000.000 evra.

Najduže se zadržao u La Korunji - šest godina, a u igrao je u Urugvaju, Argentini, Meksiku, Španiji, El Salvadoru, Brazilu, Paragvaju, Izrael i Grčkoj.

Ipak, sve ovo prethodno navedeno ga nije omelo u nameri da ostavi trag u reprezentaciji Urugvaja. Igrao je 70 utakmica, dao 26 golova. Na Svetskom prvenstvu 2010. godine postigao je odlučujući gol iz penala protiv Gane u utakmici u kojoj je Suarez dobio crveni karton.

Abreu je u karijeri igrao za: Defensor, San Lorenco, Deportivo La Korunju, Gremio (pozajmica), Tekos (pozajmica), Nasional (pozajmica), Kruz Azul (pozajmica), Amerika (pozajmica), Sinaloa, Monterej, San Luis, Tigres, River Plata (pozajmica), Beitar Jerusalim, Real Sosijedad (pozajmica), Aris, Botafogo, Figuirense (pozajmica), Rosario Central (pozajmica), Aukas (pozajmica), Sol de Amerika, Santa Telka, Bangu. Za neke od ovih klubova i po više puta)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar