Црнадак Орепићу: Нема сарадње ако ћете вријеђати Српску

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да уколико хрватски министар Орепић мисли да вређа пола БиХ, тачније Републику Српску онда неће бити никакве сарадње.

Република Српска 11.11.2016 | 22:55
Црнадак Орепићу: Нема сарадње ако ћете вријеђати Српску
Фото: Синиша Пашалић / РАС Србија

Он је овако прокоментарисао изјаву Влахе Орепића, министра унутрашњих послова Хрватске, који је на питање да ли ће се обратити колегама у РС, поводом кривичних пријава МУП РС против хрватских генерала, ирочино запитао „Шта је то“?

"Очекујем да у наредним својим иступима и односу према БиХ, сви функционери из Хрватске треба да поштују РС, јер она има своју улогу и значај дефинисан Дејтонским мировним споразумом и Уставом БиХ", поручио је Црнадак.


Фото: Еxпресс.хр

Коментаришући писања медија да је МУП РС поднео 16 кривичних пријава против хрватских генерала и припрадника ХВО-а, међу којима су Анте Готовина и нови министар одбране Дамир Крстичевић, Црнадак је истакао да нема ништа ново рећи.

"Свако ко је нешто скривио мора да одговара и док год има сумње треба да се проведе истрага. Не могу да верујем да ће било ко бити против тога па тако и Хрватска. Све друго што би рекао само би било долевања уља на ватру. Политичари би требало да око овога дају смирујуће изјаве, а да се овим послом бави правосуђе" поручио је Црнадак.

Нема нових извештаја

Из Министарства унутрашњих послова РС рекли су „ЕуроБлицу“ да нису поднесени никакви нови извештаји против хрватских генерала због ратних злочина над Србима на подручју БиХ. Наводе да је од 1993. године поднесено више извештаја против руководства тадашње војске и државе Хрватске због почињених злочина над српским становништвом на подручју РС и БиХ.

"Ти извештаји још стоје у Тужилаштву БиХ и нема оптужница" навели су у Министарству.

Извор: ЕуроБлиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

трамп

11.11.2016 22:05

Науцице да је то света српска земља коју сунустасе окупирале и убијале српску нејац и цивиле на куцном прагу.ммм

ОДГОВОРИТЕ