Crnadak Orepiću: Nema saradnje ako ćete vrijeđati Srpsku

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da ukoliko hrvatski ministar Orepić misli da vređa pola BiH, tačnije Republiku Srpsku onda neće biti nikakve saradnje.

Republika Srpska 11.11.2016 | 22:55
Crnadak Orepiću: Nema saradnje ako ćete vrijeđati Srpsku
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

On je ovako prokomentarisao izjavu Vlahe Orepića, ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, koji je na pitanje da li će se obratiti kolegama u RS, povodom krivičnih prijava MUP RS protiv hrvatskih generala, iročino zapitao „Šta je to“?

"Očekujem da u narednim svojim istupima i odnosu prema BiH, svi funkcioneri iz Hrvatske treba da poštuju RS, jer ona ima svoju ulogu i značaj definisan Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH", poručio je Crnadak.


Foto: Express.hr

Komentarišući pisanja medija da je MUP RS podneo 16 krivičnih prijava protiv hrvatskih generala i pripradnika HVO-a, među kojima su Ante Gotovina i novi ministar odbrane Damir Krstičević, Crnadak je istakao da nema ništa novo reći.

"Svako ko je nešto skrivio mora da odgovara i dok god ima sumnje treba da se provede istraga. Ne mogu da verujem da će bilo ko biti protiv toga pa tako i Hrvatska. Sve drugo što bi rekao samo bi bilo dolevanja ulja na vatru. Političari bi trebalo da oko ovoga daju smirujuće izjave, a da se ovim poslom bavi pravosuđe" poručio je Crnadak.

Nema novih izveštaja

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS rekli su „EuroBlicu“ da nisu podneseni nikakvi novi izveštaji protiv hrvatskih generala zbog ratnih zločina nad Srbima na području BiH. Navode da je od 1993. godine podneseno više izveštaja protiv rukovodstva tadašnje vojske i države Hrvatske zbog počinjenih zločina nad srpskim stanovništvom na području RS i BiH.

"Ti izveštaji još stoje u Tužilaštvu BiH i nema optužnica" naveli su u Ministarstvu.

Izvor: EuroBlic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tramp

11.11.2016 22:05

Naucice da je to sveta srpska zemlja koju sunustase okupirale i ubijale srpsku nejac i civile na kucnom pragu.mmm

ODGOVORITE