Вања Грбић: Годинама сам учио од најбољег!

„Вратио сам се у Србију, јер овде желим да живим и радим“, поручио кандидат за новог председника ОСС.

Остали спортови 14.11.2016 | 08:15
Вања Грбић: Годинама сам учио од најбољег!
Један од најбољих српских одбојкаша у историји Владимир Грбић, кандидат за новог председника ОСС, изјавио је данас да је после осам година рада у Савезу и упознавања са системом сазрео и да је спреман да преузме руководећу улогу.

"По завршетку играчке каријере вратио сам се у Србију, ово је земља у којој треба да живим, радим и вратим оно што сам направио у каријери. То сам радио кроз организацију, кроз језик на који најбоље знам да комуницирам - кроз одбојку. Одбојка је моја пасија, мој живот, прва љубав. И са те стране сам сматрао да прво треба да се припремим, едукујем, школујем, за једну тако одговорну функцију", рекао је Грбић Тањугу.

Као први потпредседник Савеза, Грбић је, како истице, учио од најбољег спортског радника на овим просторима (некадашњег председника Александра Боричића, тренутно председника Европске одбојкашке федерације, прим. аут), како и на који начин да уђе у систем, препозна га и врати, не само спортски, него и оно што ће бити руководећи аспект.

"ОСС није настао преко ноћи, грађен је циглу по циглу 25 година, ја који сам играо за репрезентацију још од 1990. знам како је било на почетку. Расли смо заједно, са много труда, посвећености, чувајући јединство и интегритет организације. Тако треба и да наставимо, да ставимо заједнички интерес на прво место и да будемо свесни да кроз спорт представљамо своју земљу и то радимо на најбољи начин. Мислим да је то суштина", истице Грбић.

Грбић обећава да ће као цовек који није навикао да "седи у фотељи" доћи до сваког места у Србији јер је база пресудна за развој одбоје.

"С обзиром на да сам у последњих шест година, развијајући "бич волеј" био свуда у Србији и разговарао са пуно градонацелника, могу да обећам да ћу поново доћи до сваког, не да му причам шта треба да ради, него да видим како да ми као организација и ја именом и презименом помогнем. Моја идеја је да на тај начин будем најкориснији и најупотребљивји. Највећи број играча добијамо из клубова за које многи нису ни чули. Свесни смо да су услови тешки, оно што имамо треба да задржимо, осигурамо, да раширимо базу, а моје је, да преко ФИВБ " довучем" што више интернационалних промоција, утакмица, као и нових пословних партнера да осигурамо континуитет процеса. Можемо и више и боље, уз људе који су сада у ОСС и јос неким другим могу да помогнем“, додао је Грбић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар