Vanja Grbić: Godinama sam učio od najboljeg!

„Vratio sam se u Srbiju, jer ovde želim da živim i radim“, poručio kandidat za novog predsednika OSS.

Ostali sportovi 14.11.2016 | 08:15
Vanja Grbić: Godinama sam učio od najboljeg!
Jedan od najboljih srpskih odbojkaša u istoriji Vladimir Grbić, kandidat za novog predsednika OSS, izjavio je danas da je posle osam godina rada u Savezu i upoznavanja sa sistemom sazreo i da je spreman da preuzme rukovodeću ulogu.

"Po završetku igračke karijere vratio sam se u Srbiju, ovo je zemlja u kojoj treba da živim, radim i vratim ono što sam napravio u karijeri. To sam radio kroz organizaciju, kroz jezik na koji najbolje znam da komuniciram - kroz odbojku. Odbojka je moja pasija, moj život, prva ljubav. I sa te strane sam smatrao da prvo treba da se pripremim, edukujem, školujem, za jednu tako odgovornu funkciju", rekao je Grbić Tanjugu.

Kao prvi potpredsednik Saveza, Grbić je, kako istice, učio od najboljeg sportskog radnika na ovim prostorima (nekadašnjeg predsednika Aleksandra Boričića, trenutno predsednika Evropske odbojkaške federacije, prim. aut), kako i na koji način da uđe u sistem, prepozna ga i vrati, ne samo sportski, nego i ono što će biti rukovodeći aspekt.

"OSS nije nastao preko noći, građen je ciglu po ciglu 25 godina, ja koji sam igrao za reprezentaciju još od 1990. znam kako je bilo na početku. Rasli smo zajedno, sa mnogo truda, posvećenosti, čuvajući jedinstvo i integritet organizacije. Tako treba i da nastavimo, da stavimo zajednički interes na prvo mesto i da budemo svesni da kroz sport predstavljamo svoju zemlju i to radimo na najbolji način. Mislim da je to suština", istice Grbić.

Grbić obećava da će kao covek koji nije navikao da "sedi u fotelji" doći do svakog mesta u Srbiji jer je baza presudna za razvoj odboje.

"S obzirom na da sam u poslednjih šest godina, razvijajući "bič volej" bio svuda u Srbiji i razgovarao sa puno gradonacelnika, mogu da obećam da ću ponovo doći do svakog, ne da mu pričam šta treba da radi, nego da vidim kako da mi kao organizacija i ja imenom i prezimenom pomognem. Moja ideja je da na taj način budem najkorisniji i najupotrebljivji. Najveći broj igrača dobijamo iz klubova za koje mnogi nisu ni čuli. Svesni smo da su uslovi teški, ono što imamo treba da zadržimo, osiguramo, da raširimo bazu, a moje je, da preko FIVB " dovučem" što više internacionalnih promocija, utakmica, kao i novih poslovnih partnera da osiguramo kontinuitet procesa. Možemo i više i bolje, uz ljude koji su sada u OSS i jos nekim drugim mogu da pomognem“, dodao je Grbić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar