АБА - Игокеа пред Мегу: Кључна ће бити одбрана!

Кошаркаши Игокее у мечу деветог кола АБА лиге вечерас дочекују Мега Лекс.

Кошарка 11.11.2016 | 17:15
АБА - Игокеа пред Мегу: Кључна ће бити одбрана!
Након побједе у Задру, кошаркаши Игокее у мечу деветог кола дочекују екипу Мега Лекса.

Занимљиво од ове четири побједе колико има у регионалном такмичењу чак три су оставрили у гостима.

Једини противник, који је "пао" у Лакташима је Олимпија.

Игокеа и Мега Лекс до сада су се у АБА лиги састајали шест пута, а Александровчани су остварили четири побједе и два пораза.

„Долази нам један јако талентован тим који не пружа партије од прошле године, али сигурно није тим за потцијенити. То је тим против којег се мора играти паметно, главом, посебно на ту њихову агресивну одбрану по цијелом терену. Не смијемо себи дозволити да имамо велики број изгубљених лопти. Окосницу тима од прошле године чине Јарамаз, Загорац и Каба који воде главну ријеч, а њима се усп,ешно прикључује неколико млађих играча. Играју веома брзу кошарку, играју на неких 90 поена тако да ћемо морати бити сконцентрисани током цијелог меча, спустити их на неки мањи број поена и ту морамо тражити своју шансу", рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Мега је изгубила претходна три меча у оба такмичења са укупно пет поена разлике.

Ни на овом мечу Дејан Милојевић због повреда неће моћи да рачуна на Спасојевића, Глоговца и Чарапића, а њима се на листи повређених играча придружио и Марко Тејић који такође није играо ни у Лиги шампиона против Јувентуса прије два дана.

„Сматрам да је кључ успјеха у квалитетној и агресивној одбрани. Они су одиграли тежак дуел у лиги шампиона, ми смо имали више времена да се одморимо и припремимо утакмицу. Истина је да је Мега нешто лошије отворила АБА лигу али ми на то апсолутно не гледамо. Знамо да су доста мечева изгубили у неизвјесним завршницама. Они су млад тим, играју брзо и кључ за ову утакмицу је да зауставимо њихову транзицију, да одиграмо чврсту одбрану и да будемо паметни у нападу“, рекао је крилни центар Игокее Страхиња Мићовић.

Меч Игокеа - Мега Лекс играће се у петак од 20 часова у Лакташима.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар