ABA - Igokea pred Megu: Ključna će biti odbrana!

Košarkaši Igokee u meču devetog kola ABA lige večeras dočekuju Mega Leks.

Košarka 11.11.2016 | 17:15
ABA - Igokea pred Megu: Ključna će biti odbrana!
Nakon pobjede u Zadru, košarkaši Igokee u meču devetog kola dočekuju ekipu Mega Leksa.

Zanimljivo od ove četiri pobjede koliko ima u regionalnom takmičenju čak tri su ostavrili u gostima.

Jedini protivnik, koji je "pao" u Laktašima je Olimpija.

Igokea i Mega Leks do sada su se u ABA ligi sastajali šest puta, a Aleksandrovčani su ostvarili četiri pobjede i dva poraza.

„Dolazi nam jedan jako talentovan tim koji ne pruža partije od prošle godine, ali sigurno nije tim za potcijeniti. To je tim protiv kojeg se mora igrati pametno, glavom, posebno na tu njihovu agresivnu odbranu po cijelom terenu. Ne smijemo sebi dozvoliti da imamo veliki broj izgubljenih lopti. Okosnicu tima od prošle godine čine Jaramaz, Zagorac i Kaba koji vode glavnu riječ, a njima se usp,ešno priključuje nekoliko mlađih igrača. Igraju veoma brzu košarku, igraju na nekih 90 poena tako da ćemo morati biti skoncentrisani tokom cijelog meča, spustiti ih na neki manji broj poena i tu moramo tražiti svoju šansu", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Mega je izgubila prethodna tri meča u oba takmičenja sa ukupno pet poena razlike.

Ni na ovom meču Dejan Milojević zbog povreda neće moći da računa na Spasojevića, Glogovca i Čarapića, a njima se na listi povređenih igrača pridružio i Marko Tejić koji takođe nije igrao ni u Ligi šampiona protiv Juventusa prije dva dana.

„Smatram da je ključ uspjeha u kvalitetnoj i agresivnoj odbrani. Oni su odigrali težak duel u ligi šampiona, mi smo imali više vremena da se odmorimo i pripremimo utakmicu. Istina je da je Mega nešto lošije otvorila ABA ligu ali mi na to apsolutno ne gledamo. Znamo da su dosta mečeva izgubili u neizvjesnim završnicama. Oni su mlad tim, igraju brzo i ključ za ovu utakmicu je da zaustavimo njihovu tranziciju, da odigramo čvrstu odbranu i da budemo pametni u napadu“, rekao je krilni centar Igokee Strahinja Mićović.

Meč Igokea - Mega Leks igraće se u petak od 20 časova u Laktašima.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar