Конститутивна сједница заказана за 17. 11.

Прва конститутивна сједница Скупштине града Бијељине заказана је за 17. новембар, рекао је бивши предсједник Скупштине Драган Ђурђевић. Он је истакао да су јуче градоначелник и одборници добили сертификате.

Република Српска 10.11.2016 | 14:57
Конститутивна сједница заказана за 17. 11.
За сада је мандат вратио одборник ДНС-а Милан Дакић. Неке од првих ставки о којима ће се одлучивати биће именовања комисија и чланова комисија, као и приједлог за избор предсједника Скупштине, али и потпредсједника и замјеника градоначелника. Прва сједница биће заказана за крај новембра.

Славиша Марковић из ПДП-а вратио је свој посланички мандат Централној изборној комисији и у наредном периоду очекује именовање за предсједника Скупштине града. Његово мјесто у Народној скупштини Републике Српске заузеће други са листе ПДП-а Миленко Вићановић.

На питања о томе колико је тренутна коалиција стабилна и да ли је ово поново представа за јавност, одборници новоформиране скупштинске већине су рекли да је коалиција састављена од политичких партија, а не појединаца и да је то додатан доказ да је ова већина стабилна и озбиљна без прелетача и “папака”, истакао је Марковић.

Интерес грађана је једини мотив због којих су политичке партије које су биле на супротној страни ипак пришле власти - објаснио је одборник СДС-а у Скупштини града Јован Гајић.

Иако је до прије скоро мјесец дана о новом-старом градоначелнику износио не баш лијепо мишљење и чак подносио и кривичне пријаве против њега, сасвим је извјесно да је нови замјеник градоначелника Драган Ђурђевић.

Своје поступке је објаснио жељом да се испуни воља народа која је гласала за Мићића, додајући да је закон одлучио да у тужбама које је
поднио против Мићића нема елемената кривичног дјела.

Скупштинску већину бијељинског парламента чини 19 одборника из шест партија: СДС-а, ПДП-а, ДНС-а, СДА, НДП-а и СРС "Др Војислав Шешељ".

БН телевизија