Konstitutivna sjednica zakazana za 17. 11.

Prva konstitutivna sjednica Skupštine grada Bijeljine zakazana je za 17. novembar, rekao je bivši predsjednik Skupštine Dragan Đurđević. On je istakao da su juče gradonačelnik i odbornici dobili sertifikate.

Republika Srpska 10.11.2016 | 14:57
Konstitutivna sjednica zakazana za 17. 11.
Za sada je mandat vratio odbornik DNS-a Milan Dakić. Neke od prvih stavki o kojima će se odlučivati biće imenovanja komisija i članova komisija, kao i prijedlog za izbor predsjednika Skupštine, ali i potpredsjednika i zamjenika gradonačelnika. Prva sjednica biće zakazana za kraj novembra.

Slaviša Marković iz PDP-a vratio je svoj poslanički mandat Centralnoj izbornoj komisiji i u narednom periodu očekuje imenovanje za predsjednika Skupštine grada. Njegovo mjesto u Narodnoj skupštini Republike Srpske zauzeće drugi sa liste PDP-a Milenko Vićanović.

Na pitanja o tome koliko je trenutna koalicija stabilna i da li je ovo ponovo predstava za javnost, odbornici novoformirane skupštinske većine su rekli da je koalicija sastavljena od političkih partija, a ne pojedinaca i da je to dodatan dokaz da je ova većina stabilna i ozbiljna bez preletača i “papaka”, istakao je Marković.

Interes građana je jedini motiv zbog kojih su političke partije koje su bile na suprotnoj strani ipak prišle vlasti - objasnio je odbornik SDS-a u Skupštini grada Jovan Gajić.

Iako je do prije skoro mjesec dana o novom-starom gradonačelniku iznosio ne baš lijepo mišljenje i čak podnosio i krivične prijave protiv njega, sasvim je izvjesno da je novi zamjenik gradonačelnika Dragan Đurđević.

Svoje postupke je objasnio željom da se ispuni volja naroda koja je glasala za Mićića, dodajući da je zakon odlučio da u tužbama koje je
podnio protiv Mićića nema elemenata krivičnog djela.

Skupštinsku većinu bijeljinskog parlamenta čini 19 odbornika iz šest partija: SDS-a, PDP-a, DNS-a, SDA, NDP-a i SRS "Dr Vojislav Šešelj".

BN televizija