Превише једемо брзу храну

Утисак да се нове генерације све нездравије хране, потврђује и ново британско истраживање у ком је учествовало 5.000 испитаника

Здравље 09.11.2016 | 14:53
Превише једемо брзу храну
Утисак да се нове генерације све нездравије хране, потврђује и ново британско истраживање у ком је учествовало 5.000 испитаника. Старији од 34 године једу брзу храну два пута недељно, док тинејџери старости између 16 и 20 година конзумирају ове намирнице чак 14 пута седмично, у просеку два пута дневно, поражавајући су резултати.

Прецизније, сваки осми испитаник старији од 34 године једе брзу храну два пута дневно. У истој ужива сваки шести тинејџер, а на списку њихових омиљених намирница налазе се пица, кари, паста, хамбургери и шницла и помфрит.

Половина испитаника не зна које су препоручене дозе црвеног меса, а исти број не може да замисли оброк без меса. Просечна особа конзумира месо два пута дневно, а месечно пости само шест дана. Примећен је и пад суме новца која се троши у супермаркетима на храну, као и узимање хране за понети, али истовремено више се троши у ресторанима. Добра вест је да се у протеклих 12 месеци удвостручио број људи који за ужину бирају свеже воће.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар