Previše jedemo brzu hranu

Utisak da se nove generacije sve nezdravije hrane, potvrđuje i novo britansko istraživanje u kom je učestvovalo 5.000 ispitanika

Zdravlje 09.11.2016 | 14:53
Previše jedemo brzu hranu
Utisak da se nove generacije sve nezdravije hrane, potvrđuje i novo britansko istraživanje u kom je učestvovalo 5.000 ispitanika. Stariji od 34 godine jedu brzu hranu dva puta nedeljno, dok tinejdžeri starosti između 16 i 20 godina konzumiraju ove namirnice čak 14 puta sedmično, u proseku dva puta dnevno, poražavajući su rezultati.

Preciznije, svaki osmi ispitanik stariji od 34 godine jede brzu hranu dva puta dnevno. U istoj uživa svaki šesti tinejdžer, a na spisku njihovih omiljenih namirnica nalaze se pica, kari, pasta, hamburgeri i šnicla i pomfrit.

Polovina ispitanika ne zna koje su preporučene doze crvenog mesa, a isti broj ne može da zamisli obrok bez mesa. Prosečna osoba konzumira meso dva puta dnevno, a mesečno posti samo šest dana. Primećen je i pad sume novca koja se troši u supermarketima na hranu, kao i uzimanje hrane za poneti, ali istovremeno više se troši u restoranima. Dobra vest je da se u proteklih 12 meseci udvostručio broj ljudi koji za užinu biraju sveže voće.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar