"Свијест не умире, умире само тијело"

Могућност живота после смрти је једна од највећих мистерија човечанства, али сада стручњаци тврде да не постоји смрт свести – само смрт тела.

Свијет 08.11.2016 | 22:40
"Свијест не умире, умире само тијело"
Према речима неких угледних научника, квантна механика омогућава свести да живи и након евентуалне пропасти тела.

Док су научници још увек несигурни по питању тога шта је заправо свест, Стјуарт Хамероф са Универзитета у Аризони тврди да је то само информација која се налази на квантном нивоу.

Британски физичар Роџер Пенроуз се слаже и верује да су он и његов тим пронашли доказ да микротубуле засноване на протеинима – структурна компонента људских ћелија – носе квантне информације – податке који се налазе на суб-атомском нивоу.

Роџер каже да ако особа привремено умре, ова квантна информације се ослобађа из микротубуле у универзум.

Међутим, ако је оживе, квантна информација се преноси назад у микротубуле и то је оно што изазива искуство блиске смрти.

Роџер је додао: “Ако га не оживе, и пацијент умре, могуће је да ова квантна информација може да постоји изван тела, можда и бесконачно, као душа.“

Истраживачи са познатог Института за физику Макс Планк у Минхену се слажу и наводе да је физички универзум у којем живимо само наша перцепција и да када наше тела умру, постоји бесконачност.

Др Ханс Питер Дур, бивши шеф овог Института је реакао: “Оно што ми сматрамо за овде и сада, овај свет, то је заправо само материјални ниво који је разумљив.“

“Изван је бесконачна стварност која је много већа.“

“У којој овај свет има корене. На овај начин, наши животи у овој равни постојања су већ обухваћени, окружени следећим животом… Тело умире, али духовно квантно поље се наставља. На овај начин, ја сам бесмртан.“

Др Кристијан Хелвиг са Макс Планк Института за биофизичку хемију у Гетингену је додао: “Наше мисли, воља, свест и осећања показују особине које би се могле назвати духовним особинама. Ни једна директна интеракција са познатим основним снагама природне науке, као што је гравитација, електромагнетна сила итд. не може бити детектована духовно.“

“С друге стране, међутим, ове духовне особине тачно одговарају карактеристикама које разликују екстремно збуњујући и чудесни феномен у квантном свету.“

Wебтрибуне.рс

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ђорђе

08.11.2016 16:19

Дошла су таква времена, част изузецима, али у Бога више вјерују прави научници него: попови, хоџе, фратри, рабини и др.Поздрав свим људима без обзира на вјеру, нацију и мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

08.11.2016 16:39

Ето, зна Дјордје како це да додје...

Name

Ааа

08.11.2016 16:27

Еееее одавно познато.Смо зли духови иду у пакао а добре дусе лебдеееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

судњи дан

08.11.2016 16:42

Како је теско ногатом уци у царство небеско бесједа свети оци.........

Name

Ааа

08.11.2016 16:55

Правац основна школа.

Name

Олег О.

08.11.2016 16:30

Ово немојте показивати насим полицитарима, богатасима. Како це са собом понијети слино богаство. Они то нецес прихватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

08.11.2016 19:46

Права науцна открица све висе потврдјују уцењу Цркве да постоји Бог као Творац неба и земље или свега видљивиг и невидљивог. Цовјек саздан по слици Бозијој од Духа, Дусе и Тјела. Послије физицке смрти дуса се враце Богу од којег је сваком цовјеку удахнута а тијело у земљу од које је створено. Изузетак цине Свете Мости Православних Светитеља. Због тога СРБи моји поцујте савјет Мајке Јевросиме упуцен своме сину Краљевицу Марку, а преко њега и свим СРБима. "Бјез у Цркву Краљевицу Марко!" Бјезите сада и Ви СРБи од садаснхег свјетског зла попут јунака Краљевица Марка у Васу Свету СПЦ Светосавску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Науцници

09.11.2016 11:45

Ма дај манипуланти ба.

ОДГОВОРИТЕ