"Svijest ne umire, umire samo tijelo"

Mogućnost života posle smrti je jedna od najvećih misterija čovečanstva, ali sada stručnjaci tvrde da ne postoji smrt svesti – samo smrt tela.

Svijet 08.11.2016 | 22:40
"Svijest ne umire, umire samo tijelo"
Prema rečima nekih uglednih naučnika, kvantna mehanika omogućava svesti da živi i nakon eventualne propasti tela.

Dok su naučnici još uvek nesigurni po pitanju toga šta je zapravo svest, Stjuart Hamerof sa Univerziteta u Arizoni tvrdi da je to samo informacija koja se nalazi na kvantnom nivou.

Britanski fizičar Rodžer Penrouz se slaže i veruje da su on i njegov tim pronašli dokaz da mikrotubule zasnovane na proteinima – strukturna komponenta ljudskih ćelija – nose kvantne informacije – podatke koji se nalaze na sub-atomskom nivou.

Rodžer kaže da ako osoba privremeno umre, ova kvantna informacije se oslobađa iz mikrotubule u univerzum.

Međutim, ako je ožive, kvantna informacija se prenosi nazad u mikrotubule i to je ono što izaziva iskustvo bliske smrti.

Rodžer je dodao: “Ako ga ne ožive, i pacijent umre, moguće je da ova kvantna informacija može da postoji izvan tela, možda i beskonačno, kao duša.“

Istraživači sa poznatog Instituta za fiziku Maks Plank u Minhenu se slažu i navode da je fizički univerzum u kojem živimo samo naša percepcija i da kada naše tela umru, postoji beskonačnost.

Dr Hans Piter Dur, bivši šef ovog Instituta je reakao: “Ono što mi smatramo za ovde i sada, ovaj svet, to je zapravo samo materijalni nivo koji je razumljiv.“

“Izvan je beskonačna stvarnost koja je mnogo veća.“

“U kojoj ovaj svet ima korene. Na ovaj način, naši životi u ovoj ravni postojanja su već obuhvaćeni, okruženi sledećim životom… Telo umire, ali duhovno kvantno polje se nastavlja. Na ovaj način, ja sam besmrtan.“

Dr Kristijan Helvig sa Maks Plank Instituta za biofizičku hemiju u Getingenu je dodao: “Naše misli, volja, svest i osećanja pokazuju osobine koje bi se mogle nazvati duhovnim osobinama. Ni jedna direktna interakcija sa poznatim osnovnim snagama prirodne nauke, kao što je gravitacija, elektromagnetna sila itd. ne može biti detektovana duhovno.“

“S druge strane, međutim, ove duhovne osobine tačno odgovaraju karakteristikama koje razlikuju ekstremno zbunjujući i čudesni fenomen u kvantnom svetu.“

Webtribune.rs

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Đorđe

08.11.2016 17:19

Došla su takva vremena, čast izuzecima, ali u Boga više vjeruju pravi naučnici nego: popovi, hodže, fratri, rabini i dr.Pozdrav svim ljudima bez obzira na vjeru, naciju i mišljenje.

ODGOVORITE
Name

***

08.11.2016 17:39

Eto, zna Djordje kako ce da dodje...

Name

Aaa

08.11.2016 17:27

Eeeee odavno poznato.Smo zli duhovi idu u pakao a dobre duse lebdeeeee

ODGOVORITE
Name

sudnji dan

08.11.2016 17:42

Kako je tesko nogatom uci u carstvo nebesko besjeda sveti oci.........

Name

Aaa

08.11.2016 17:55

Pravac osnovna škola.

Name

Oleg O.

08.11.2016 17:30

Ovo nemojte pokazivati nasim policitarima, bogatasima. Kako ce sa sobom ponijeti slino bogastvo. Oni to neces prihvatiti.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

08.11.2016 20:46

Prava naucna otkrica sve vise potvrdjuju ucenju Crkve da postoji Bog kao Tvorac neba i zemlje ili svega vidljivig i nevidljivog. Covjek sazdan po slici Bozijoj od Duha, Duse i Tjela. Poslije fizicke smrti dusa se vrace Bogu od kojeg je svakom covjeku udahnuta a tijelo u zemlju od koje je stvoreno. Izuzetak cine Svete Mosti Pravoslavnih Svetitelja. Zbog toga SRBi moji pocujte savjet Majke Jevrosime upucen svome sinu Kraljevicu Marku, a preko njega i svim SRBima. "Bjez u Crkvu Kraljevicu Marko!" Bjezite sada i Vi SRBi od sadasnheg svjetskog zla poput junaka Kraljevica Marka u Vasu Svetu SPC Svetosavsku!

ODGOVORITE
Name

Naucnici

09.11.2016 12:45

Ma daj manipulanti ba.

ODGOVORITE