Безбједносни изазов: Илегална трговина...

Министар безбједности у СМ Босне и Херцеговине Драган Мектић борави у дводневној службеној посјети Републици Француској гдје се данас састао са министром унутрашњих послова Бернардом Цазенеувеом.

Босна и Херцеговина 08.11.2016 | 13:22
Безбједносни изазов: Илегална трговина...
Главне теме састака су биле глобалне сигурносне пријетње и унапријеђење сарадње у области борбе против организованог криминала и тероризма.

Министри Мектић и Цазенеуве су размотрили мјере које се предузимају у превенцији радикализације те је закључено да је неопходно наставити размјену информација и искустава у овој области.

Указано је да значајан безбједносни изазов за полиције двије државе представља илегална трговина оружјем и трговине људима.

Досадашња сарадња БиХ и Француске кроз заједничке истражне тимове, оцијењена је веома успјешном јер је резултирала пресјецањем ланаца трговине и хапшењем више чланова криминалних група у БиХ и Француској.

Закључено је да би за наставак успјешне сарадње веома корисно било и успостављање полицијског аташеа у амбасади БиХ у Паризу.

Делегација Министарства безбједности БиХ посјетила је и Оперативни штаб за превенцију тероризма (ЕМОПТ) те Јединицу за координацију борбе против тероризма (УЦЛАТ), саопштено је из Министарства.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Прво на Кипар

08.11.2016 12:40

Драгане отиђи најприје на Кипар и успостави полицијског аташеа.Тамо се највише депонује новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

08.11.2016 14:09

Русија, Турска, Лихтенштајн, Луксембург, Швајцарска....

Name

Зивко

08.11.2016 12:49

Мектицу мање шетај а бави се хапшењем Баје и екипе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Режисер

08.11.2016 14:27

Дај им идеја за нове филмове о Пинк пантеру, бар тога имамо на извоз.

ОДГОВОРИТЕ