Bezbjednosni izazov: Ilegalna trgovina...

Ministar bezbjednosti u SM Bosne i Hercegovine Dragan Mektić boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Republici Francuskoj gdje se danas sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Bernardom Cazeneuveom.

Bosna i Hercegovina 08.11.2016 | 13:22
Bezbjednosni izazov: Ilegalna trgovina...
Glavne teme sastaka su bile globalne sigurnosne prijetnje i unaprijeđenje saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ministri Mektić i Cazeneuve su razmotrili mjere koje se preduzimaju u prevenciji radikalizacije te je zaključeno da je neophodno nastaviti razmjenu informacija i iskustava u ovoj oblasti.

Ukazano je da značajan bezbjednosni izazov za policije dvije države predstavlja ilegalna trgovina oružjem i trgovine ljudima.

Dosadašnja saradnja BiH i Francuske kroz zajedničke istražne timove, ocijenjena je veoma uspješnom jer je rezultirala presjecanjem lanaca trgovine i hapšenjem više članova kriminalnih grupa u BiH i Francuskoj.

Zaključeno je da bi za nastavak uspješne saradnje veoma korisno bilo i uspostavljanje policijskog atašea u ambasadi BiH u Parizu.

Delegacija Ministarstva bezbjednosti BiH posjetila je i Operativni štab za prevenciju terorizma (EMOPT) te Jedinicu za koordinaciju borbe protiv terorizma (UCLAT), saopšteno je iz Ministarstva.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Prvo na Kipar

08.11.2016 12:40

Dragane otiđi najprije na Kipar i uspostavi policijskog atašea.Tamo se najviše deponuje novac

ODGOVORITE
Name

Pixy

08.11.2016 14:09

Rusija, Turska, Lihtenštajn, Luksemburg, Švajcarska....

Name

Zivko

08.11.2016 12:49

Mekticu manje šetaj a bavi se hapšenjem Baje i ekipe.

ODGOVORITE
Name

Režiser

08.11.2016 14:27

Daj im ideja za nove filmove o Pink panteru, bar toga imamo na izvoz.

ODGOVORITE