Синђелић признао све у вези покушаја напада

Држављанин Србије Александар Синђелић признао је црногорским истражиоцима да је окупио људе, те им осигурао војну и полицијску опрему која би им послужила да се 16. октобра навече што брже и сигурније домогну зграде Скупштине Црне Горе, пише подгоричка "Побједа".

Србија 08.11.2016 | 12:39
Синђелић признао све у вези покушаја напада
Позивајући се на своја сазнања, подгорички дневник пише да је Синђелић до детаља истражиоцима испричао како су текле припреме за планирање терористичког напада, ко га је ангажовао и с ким је комуницирао из Црне Горе приликом операције која је требала изазвати крвопролиће у изборној ноћи 16. октобра.

Лист пише да је Синђелић, који се сумњичи да је, с бившим шефом србијанске Жандармерије Братиславом Дикићем, организовао криминалну групу која је припремала терористичке нападе у Црној Гори, саслушан у понедјељак у Истражном затвору у Спужу.

'Занимљива' прошлост

Није познато, додаје се, у кога је све Синђелић уперио прст.

"Побједа" сазнаје да су га ангажовала двојица руских националиста, која су руководила цијелом организацијом у коју је, према мишљењу истражилаца, било укључено 500 људи.

Двојица руских националиста, чији идентитет није саопштен, тражила су од Синђелића да врбује чланове криминалне организације, спремне да 16. октобра изазову нереде, пуцају на грађане и ликвидирају премијера Мила Ðукановића.

Осим детаља о припремању злочина, Синђелић је истражиоцима рекао и који му је мотив био за ангажовање, као и Дикићев.

С обзиром на то да су обојица имала врло "занимљиву" прошлост и радикална политичка опредјељења, двојица руских држављана у њима су видјели савезнике и повјерили им прљаве задатке, за које су им, осим новчане надокнаде, гарантовали још многе повластице.

Спреман сарађивати

Извори из истраге тврде да је Синђелић спреман сарађивати с црногорским истражиоцима, који су прикупили бројне доказе.

Саговорници листа наглашавају да хапшењем терористичке групе 15. октобра и привођењем Синђелића није стављена тачка на ову причу и да је питање дана када ће и остали осумњичени завршити у Спужу.

За сада је извјесно да се очекује хапшење двојице руских националиста и политичара једне црногорске опозиционе партије, пише "Побједа".

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Признање

08.11.2016 11:50

Врло је сумњиво у оваквим тоталитарним режимима на који начин је извучено признање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

08.11.2016 12:23

Признање какав тоталитарни резим неце маца млијека па су измислили напад на вуцка да умање стету оптузују неке из Б.Луке која провидност србије и вуцка са БАНИЈЕ и КОРДУНА.

Name

Ре

08.11.2016 12:40

Ниси ти добар...

Name

Ето видиш Анте

08.11.2016 12:46

Да нисте Србе протјерали са Кордуна данас би Хрватска економија била јача.Али тебе брине Вучко

Name

План б

08.11.2016 12:03

Пропјево ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.11.2016 15:43

Дрзава це увијек наци једног Багзија или Цумета кад јој треба прица. Народе гледај дневник ко ј... фризидер. Ја јуце радио код свабе 8 сати, ставио 120 еврица у дзеп а ви само слусајте и трпите будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мој народе

08.11.2016 16:12

Докле висе,а народ гладан,бос и го,а они се занимају са клосаром који се продао и увалио генерала који има образби цаст.

ОДГОВОРИТЕ