Sinđelić priznao sve u vezi pokušaja napada

Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić priznao je crnogorskim istražiocima da je okupio ljude, te im osigurao vojnu i policijsku opremu koja bi im poslužila da se 16. oktobra naveče što brže i sigurnije domognu zgrade Skupštine Crne Gore, piše podgorička "Pobjeda".

Srbija 08.11.2016 | 12:39
Sinđelić priznao sve u vezi pokušaja napada
Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički dnevnik piše da je Sinđelić do detalja istražiocima ispričao kako su tekle pripreme za planiranje terorističkog napada, ko ga je angažovao i s kim je komunicirao iz Crne Gore prilikom operacije koja je trebala izazvati krvoproliće u izbornoj noći 16. oktobra.

List piše da je Sinđelić, koji se sumnjiči da je, s bivšim šefom srbijanske Žandarmerije Bratislavom Dikićem, organizovao kriminalnu grupu koja je pripremala terorističke napade u Crnoj Gori, saslušan u ponedjeljak u Istražnom zatvoru u Spužu.

'Zanimljiva' prošlost

Nije poznato, dodaje se, u koga je sve Sinđelić uperio prst.

"Pobjeda" saznaje da su ga angažovala dvojica ruskih nacionalista, koja su rukovodila cijelom organizacijom u koju je, prema mišljenju istražilaca, bilo uključeno 500 ljudi.

Dvojica ruskih nacionalista, čiji identitet nije saopšten, tražila su od Sinđelića da vrbuje članove kriminalne organizacije, spremne da 16. oktobra izazovu nerede, pucaju na građane i likvidiraju premijera Mila Ðukanovića.

Osim detalja o pripremanju zločina, Sinđelić je istražiocima rekao i koji mu je motiv bio za angažovanje, kao i Dikićev.

S obzirom na to da su obojica imala vrlo "zanimljivu" prošlost i radikalna politička opredjeljenja, dvojica ruskih državljana u njima su vidjeli saveznike i povjerili im prljave zadatke, za koje su im, osim novčane nadoknade, garantovali još mnoge povlastice.

Spreman sarađivati

Izvori iz istrage tvrde da je Sinđelić spreman sarađivati s crnogorskim istražiocima, koji su prikupili brojne dokaze.

Sagovornici lista naglašavaju da hapšenjem terorističke grupe 15. oktobra i privođenjem Sinđelića nije stavljena tačka na ovu priču i da je pitanje dana kada će i ostali osumnjičeni završiti u Spužu.

Za sada je izvjesno da se očekuje hapšenje dvojice ruskih nacionalista i političara jedne crnogorske opozicione partije, piše "Pobjeda".

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Priznanje

08.11.2016 11:50

Vrlo je sumnjivo u ovakvim totalitarnim režimima na koji način je izvučeno priznanje

ODGOVORITE
Name

Ante

08.11.2016 12:23

Priznanje kakav totalitarni rezim nece maca mlijeka pa su izmislili napad na vucka da umanje stetu optuzuju neke iz B.Luke koja providnost srbije i vucka sa BANIJE i KORDUNA.

Name

Re

08.11.2016 12:40

Nisi ti dobar...

Name

Eto vidiš Ante

08.11.2016 12:46

Da niste Srbe protjerali sa Korduna danas bi Hrvatska ekonomija bila jača.Ali tebe brine Vučko

Name

Plan b

08.11.2016 12:03

Propjevo ...

ODGOVORITE
Name

Igor

08.11.2016 15:43

Drzava ce uvijek naci jednog Bagzija ili Cumeta kad joj treba prica. Narode gledaj dnevnik ko j... frizider. Ja juce radio kod svabe 8 sati, stavio 120 evrica u dzep a vi samo slusajte i trpite budale.

ODGOVORITE
Name

moj narode

08.11.2016 16:12

Dokle vise,a narod gladan,bos i go,a oni se zanimaju sa klosarom koji se prodao i uvalio generala koji ima obrazbi cast.

ODGOVORITE