Анализа: Турбо Ливерпул - први на табели после 916 дана!

Шутева у оквир гола као нико пре, шестица која се чекала на Енфилду седам година! Да ли је ово шампионска сезона Црвених?!

Фудбал 07.11.2016 | 22:00
Анализа: Турбо Ливерпул - први на табели после 916 дана!
Ово је та сезона! Рећиће вам ту реченицу ових дана готово сваки навијач Ливепула који чека шампионску титулу пуних 27 година, а под утиском сјајне форме Црвених са Енфилда који играју фантастично из недеље у недељу. 

Наравно, још је рано за овако храбро обећање, има још пуно до краја сезоне, али већ сада постоји доста занимљивих статистичких параметара који показују да тим Јиргена Клопа игра шампионски фудбал, што овом клубу последњих сезона и није баш било својствено без обзира на величину. 

Јучерашњих 6:1 против Вотфорда донели су Црвенима пласман на чело Премијер лиге пред одлазак на двонедељну репрезентативну паузу, а то је уједно и први пут после две и по године да се клуб са Енфилда налази на врху табеле. Последњи пут ривали су им гледали у леђа 6. маја 2014. године, дакле пре тачно 916 дана.

Ливерпул је јуче на Енфилду постигао први пут шест голова после пуних седам година. Дакле, још од септембра 2009. и утакмице са Халом, Црвени нису били овако пуцачки расположени као данас, па је јасно зашто њихови навијачи после толико времена патње опет уживају.

И још један сјајан податак за крај, Ливерпул је јуче шутирао у оквир гола Вотфорда чак 17 пута што је рекорд откако се мери број шутева на гол у Премијер лиги. Импресивни подаци нема шта, можда је заиста ово та сезона Ливерпула у којој ће се славити титула.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар