Analiza: Turbo Liverpul - prvi na tabeli posle 916 dana!

Šuteva u okvir gola kao niko pre, šestica koja se čekala na Enfildu sedam godina! Da li je ovo šampionska sezona Crvenih?!

Fudbal 07.11.2016 | 22:00
Analiza: Turbo Liverpul - prvi na tabeli posle 916 dana!
Ovo je ta sezona! Rećiće vam tu rečenicu ovih dana gotovo svaki navijač Livepula koji čeka šampionsku titulu punih 27 godina, a pod utiskom sjajne forme Crvenih sa Enfilda koji igraju fantastično iz nedelje u nedelju. 

Naravno, još je rano za ovako hrabro obećanje, ima još puno do kraja sezone, ali već sada postoji dosta zanimljivih statističkih parametara koji pokazuju da tim Jirgena Klopa igra šampionski fudbal, što ovom klubu poslednjih sezona i nije baš bilo svojstveno bez obzira na veličinu. 

Jučerašnjih 6:1 protiv Votforda doneli su Crvenima plasman na čelo Premijer lige pred odlazak na dvonedeljnu reprezentativnu pauzu, a to je ujedno i prvi put posle dve i po godine da se klub sa Enfilda nalazi na vrhu tabele. Poslednji put rivali su im gledali u leđa 6. maja 2014. godine, dakle pre tačno 916 dana.

Liverpul je juče na Enfildu postigao prvi put šest golova posle punih sedam godina. Dakle, još od septembra 2009. i utakmice sa Halom, Crveni nisu bili ovako pucački raspoloženi kao danas, pa je jasno zašto njihovi navijači posle toliko vremena patnje opet uživaju.

I još jedan sjajan podatak za kraj, Liverpul je juče šutirao u okvir gola Votforda čak 17 puta što je rekord otkako se meri broj šuteva na gol u Premijer ligi. Impresivni podaci nema šta, možda je zaista ovo ta sezona Liverpula u kojoj će se slaviti titula.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar