БиХ и Македонија желе везу са Београдом

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да Кина спрема финансијске моделе за реализацију договорених инфраструктурних пројеката у Србији, о којима је разговарано током сусрета са кинеским представницима, те навео да су се на састанцима у Риги први пут могле чути и изјаве званичника из БиХ и Македоније о изградњи појединих дионица.

Србија 06.11.2016 | 14:00
БиХ и Македонија желе везу са Београдом
"Иако нисмо имали консултације, предсједавајући Савета министара БиХ помињао је везу Сарајево-Београд-Будимпешта-централа Европа. Чули сте и да наши пријатељи из Македоније инсистирају на вези Београд-Скопље-Солун. Све више ствари се врти око Београда, тако да Србија постаје веома важна и резултати су ту", нагласио је Вучић.

Вучић је рекао новинарима у Риги, гдје учествује на Петом самиту шефова влада Кине и земаља централне и источне Европе, да је данас са премијером Албаније Едијем Рамом разговарао о ситуацији на западном Балкану и Европи и постојању, односно непостојању жеље за даљим проширењем ЕУ, преносе београдски медији.

"Разговарали смо о томе како да у томе нађемо своје интересе, шта да чинимо и како да унапређујемо билатералне односе Србије и Албаније, односно Срба и Албанаца", навео је Вучић.

Србија ће затражити помоћ кинеске "Ексим" банке у финансирању дијела ауто-пута Сурчин-Обреновац и пруге Београд-Будимпешта, речено је у Риги гдје се данас завршава самит "16 плус један".

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

поздрављам

06.11.2016 13:08

Ако премијер Србије за партнера и саговорникс изабере предсједника Савјета министара БХ, а избјегне Бају, пуним срцем га подржавамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

06.11.2016 13:56

А да сигурно само је цекао да му ти савјет даа

Name

Дрина

06.11.2016 15:20

Треба сто висе заобиллазити тзв Бих а улагати у РС

Name

ре Дрина

06.11.2016 15:49

Није нико будала бацати паре!!!

Name

Кики

06.11.2016 16:28

Треба повезати све градове са аутопутевима. Па бар то није умјетност.Имамо багере,камионе,сљунак,цимент,инзињере,раднике...они иду у Кину и просијаце да бби то радили. Отворите дрзавну фирму-дајте народу посао и дрзава нек узима кајмак а не Кинези. А дааа, пуно је то посла и обавеза...а мозда се онда и израцуна посто је стварно један километар АП....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

06.11.2016 19:20

А гдје су радне акције ко некад? И онако омладина ниста не ради , лезе на ледјима родитеља испијају кафе...Нек дају свој допринос у изградњи земље а не да им неко други гради и послије купи кајмак ..

ОДГОВОРИТЕ