BiH i Makedonija žele vezu sa Beogradom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Kina sprema finansijske modele za realizaciju dogovorenih infrastrukturnih projekata u Srbiji, o kojima je razgovarano tokom susreta sa kineskim predstavnicima, te naveo da su se na sastancima u Rigi prvi put mogle čuti i izjave zvaničnika iz BiH i Makedonije o izgradnji pojedinih dionica.

Srbija 06.11.2016 | 14:00
BiH i Makedonija žele vezu sa Beogradom
"Iako nismo imali konsultacije, predsjedavajući Saveta ministara BiH pominjao je vezu Sarajevo-Beograd-Budimpešta-centrala Evropa. Čuli ste i da naši prijatelji iz Makedonije insistiraju na vezi Beograd-Skoplje-Solun. Sve više stvari se vrti oko Beograda, tako da Srbija postaje veoma važna i rezultati su tu", naglasio je Vučić.

Vučić je rekao novinarima u Rigi, gdje učestvuje na Petom samitu šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, da je danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o situaciji na zapadnom Balkanu i Evropi i postojanju, odnosno nepostojanju želje za daljim proširenjem EU, prenose beogradski mediji.

"Razgovarali smo o tome kako da u tome nađemo svoje interese, šta da činimo i kako da unapređujemo bilateralne odnose Srbije i Albanije, odnosno Srba i Albanaca", naveo je Vučić.

Srbija će zatražiti pomoć kineske "Eksim" banke u finansiranju dijela auto-puta Surčin-Obrenovac i pruge Beograd-Budimpešta, rečeno je u Rigi gdje se danas završava samit "16 plus jedan".

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

pozdravljam

06.11.2016 14:08

Ako premijer Srbije za partnera i sagovorniks izabere predsjednika Savjeta ministara BH, a izbjegne Baju, punim srcem ga podržavamo.

ODGOVORITE
Name

Boki

06.11.2016 14:56

A da sigurno samo je cekao da mu ti savjet daa

Name

Drina

06.11.2016 16:20

Treba sto vise zaobillaziti tzv Bih a ulagati u RS

Name

re Drina

06.11.2016 16:49

Nije niko budala bacati pare!!!

Name

Kiki

06.11.2016 17:28

Treba povezati sve gradove sa autoputevima. Pa bar to nije umjetnost.Imamo bagere,kamione,sljunak,ciment,inzinjere,radnike...oni idu u Kinu i prosijace da bbi to radili. Otvorite drzavnu firmu-dajte narodu posao i drzava nek uzima kajmak a ne Kinezi. A daaa, puno je to posla i obaveza...a mozda se onda i izracuna posto je stvarno jedan kilometar AP....

ODGOVORITE
Name

Tihi

06.11.2016 20:20

A gdje su radne akcije ko nekad? I onako omladina nista ne radi , leze na ledjima roditelja ispijaju kafe...Nek daju svoj doprinos u izgradnji zemlje a ne da im neko drugi gradi i poslije kupi kajmak ..

ODGOVORITE