Помен за страдале српске борце

На Глођанском брду код Зворника данас ће бити обиљежене 24 године од страдања 126 припадника Војске Републике Српске, које су убили припадници такозване Армије БиХ.

Република Српска 06.11.2016 | 10:15
Помен за страдале српске борце
Породице погинулих бораца, представници борачких организација и градске власти положиће цвијеће на Споменик убијеним борцима Војске Републике Српске на Глођанском брду, након чега ће бити служен помен, најављено је из градске Борачке организације.

Убијени и нестали борци на Глођанском брду били су припадници Зворничке и Шековачке бригаде Војске Републике Српске.

На Глођанском брду, на мјесту страдања војске, три пута је постављана Спомен плоча са натписом: "Овдје је убијено 126 бораца Војске Републике Српске", али су их, након постављања, сваки пут непозната лица поразбијала.

Прошле године на овом мјесту поново је подигнут споменик убијеним припадницима Војске Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

СЛАВА ИМ

06.11.2016 10:06

ПОНИСНИ СМО НА ВАС СРБСКИ ВИТЕЗОВИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

06.11.2016 14:45

Сада је борба за оцување СРБства сведена на одрзавање помена погинулим борцима Војске РС. На тај нацин млада СРБска поколења се духовно хране и сназе са непресусних извора СРБског цојства и јунаства, а гробови погинули бораца ВРС који су остали на вецито стрази најбоље говоре и сведоце докле се простире Савина Света СРБија. Мртвима припадницима ВРС нека је вјецни спомен медју нама зивима. Они су јунацки умрли у борби "за Крст цасни и Слободу златну" бранеци СРБску земљу и СРБска огњиста од МУЦКОГ издајства Свете земље своје од стране муслимана и хрвата. Изгинуло борци ВРС својим страдањем и јунацком смрцу су младим СРБима оставилу примјер како се храбро за СРБство зиви, бори, страда и умире! НЕКА ЈЕ ЗАТО ВЈЕЦНА СЛАВА И ВЈЕЦНИ СПОМЕН МЕДЈУ НАМА ЗИВИМА СВИМ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ВРС. ХВАЛА ЊИМА НА ЊИХОВОЈ ЗРТВИ И НА БОРБИ ЗА СПАС И ВАСКРС СРБСТВА И СРБИЈЕ, ЗА ОСЛОБОДЈЕЊЕ И УЈЕДИЊЕЊЕ СВИХ СРБСКИ ЗЕМАЉА СВЕТОГ САВЕ КОЈЕ СЕ СПОМИЊУ У СВЕТОСАВСКОЈ ХИМНИ У ЈЕДНУ НЕДЕЉИВУ И ЈЕДИНСТВЕНУ СВЕТОГ САВЕ СРБИЈУ! АМИН. БОЗЕ ДАЈ ВЈЕЦНИ СПОКОЈ И МИР У ЦАРСТВУ СВОМЕ ДУСАМА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ВРС, А ЗИВИМ СРБИМА ДА СЕ ОНИ ОБОЗЕ, СЛОЗЕ И УМНОЗЕ, И ТАКО КРОЗ МЕДЈУСОБНУ ЉУБАВ И СЛОГУ ДА НАСТАВЕ ЊИХОВУ БОРБУ ЗА ОСЛОБОДЈЕЊЕ И УЈЕДИЊЕЊЕ ВАСКОЛИКОГ СРБСТВА!

Name

РЕ МИКИЦУ

06.11.2016 17:12

Како тебе промаси нијеми јасно диси био у подруму дамије било знати

Name

МИХАИЛО Микиц

06.11.2016 18:55

Радознали "јунаце" иди на интернет, укуцај моје име па цес видјети гдје сам био и ста сам радио за време рата? НЕЗНАМ само да ли такви "ЈУНАЦИ" као сто си ти из дјела својих могу да показу љубав своју према БОГУ и СРБству, Истини Христовој и Правду Бозијој?!

Name

Дз-Голуб

06.11.2016 11:49

Слава им(ВРС)Рахмет им( АРБИХ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

само питам

06.11.2016 12:35

Да ли је вриједило толиких живота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

06.11.2016 13:07

Слава им, сам да знају за ста су дали зивоте!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

06.11.2016 18:12

Низаста су дали зивоте. Све безвезе

Name

Борац

06.11.2016 19:36

Вјецна им слава и хвала са моје стране . Само се поставља питање због цега су дали зивоте . Да ли због тога да ратни дезертери и лопови профитирају . Да ли видите да је досло вријеме лопова и дезертера. Ко год се супростави овим лоповима и дезертерима који су на власти он је издајник .Александар Васиљевиц је дезертер и криминалац и сада је замјеник нацелника ЦЈБ Зворник .Ако настави оваквим темпом са криминалним радњама догураце до директора полиције. И он је патриота а ми који смо ратовали за Републику Српску смо издајници. Таквих примјера је на стотине . Они сто су дезертери и лопови су сада патриоте а они који су ратовали за РС су издајници . Цудна нека времена досла !!!

ОДГОВОРИТЕ