Pomen za stradale srpske borce

Na Glođanskom brdu kod Zvornika danas će biti obilježene 24 godine od stradanja 126 pripadnika Vojske Republike Srpske, koje su ubili pripadnici takozvane Armije BiH.

Republika Srpska 06.11.2016 | 10:15
Pomen za stradale srpske borce
Porodice poginulih boraca, predstavnici boračkih organizacija i gradske vlasti položiće cvijeće na Spomenik ubijenim borcima Vojske Republike Srpske na Glođanskom brdu, nakon čega će biti služen pomen, najavljeno je iz gradske Boračke organizacije.

Ubijeni i nestali borci na Glođanskom brdu bili su pripadnici Zvorničke i Šekovačke brigade Vojske Republike Srpske.

Na Glođanskom brdu, na mjestu stradanja vojske, tri puta je postavljana Spomen ploča sa natpisom: "Ovdje je ubijeno 126 boraca Vojske Republike Srpske", ali su ih, nakon postavljanja, svaki put nepoznata lica porazbijala.

Prošle godine na ovom mjestu ponovo je podignut spomenik ubijenim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

SLAVA IM

06.11.2016 10:06

PONISNI SMO NA VAS SRBSKI VITEZOVI !

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

06.11.2016 14:45

Sada je borba za ocuvanje SRBstva svedena na odrzavanje pomena poginulim borcima Vojske RS. Na taj nacin mlada SRBska pokolenja se duhovno hrane i snaze sa nepresusnih izvora SRBskog cojstva i junastva, a grobovi poginuli boraca VRS koji su ostali na vecito strazi najbolje govore i svedoce dokle se prostire Savina Sveta SRBija. Mrtvima pripadnicima VRS neka je vjecni spomen medju nama zivima. Oni su junacki umrli u borbi "za Krst casni i Slobodu zlatnu" braneci SRBsku zemlju i SRBska ognjista od MUCKOG izdajstva Svete zemlje svoje od strane muslimana i hrvata. Izginulo borci VRS svojim stradanjem i junackom smrcu su mladim SRBima ostavilu primjer kako se hrabro za SRBstvo zivi, bori, strada i umire! NEKA JE ZATO VJECNA SLAVA I VJECNI SPOMEN MEDJU NAMA ZIVIMA SVIM POGINULIM BORCIMA VRS. HVALA NJIMA NA NJIHOVOJ ZRTVI I NA BORBI ZA SPAS I VASKRS SRBSTVA I SRBIJE, ZA OSLOBODJENJE I UJEDINJENJE SVIH SRBSKI ZEMALJA SVETOG SAVE KOJE SE SPOMINJU U SVETOSAVSKOJ HIMNI U JEDNU NEDELJIVU I JEDINSTVENU SVETOG SAVE SRBIJU! AMIN. BOZE DAJ VJECNI SPOKOJ I MIR U CARSTVU SVOME DUSAMA POGINULIH BORACA VRS, A ZIVIM SRBIMA DA SE ONI OBOZE, SLOZE I UMNOZE, I TAKO KROZ MEDJUSOBNU LJUBAV I SLOGU DA NASTAVE NJIHOVU BORBU ZA OSLOBODJENJE I UJEDINJENJE VASKOLIKOG SRBSTVA!

Name

RE MIKICU

06.11.2016 17:12

Kako tebe promasi nijemi jasno disi bio u podrumu damije bilo znati

Name

MIHAILO Mikic

06.11.2016 18:55

Radoznali "junace" idi na internet, ukucaj moje ime pa ces vidjeti gdje sam bio i sta sam radio za vreme rata? NEZNAM samo da li takvi "JUNACI" kao sto si ti iz djela svojih mogu da pokazu ljubav svoju prema BOGU i SRBstvu, Istini Hristovoj i Pravdu Bozijoj?!

Name

Dz-Golub

06.11.2016 11:49

Slava im(VRS)Rahmet im( ARBIH)

ODGOVORITE
Name

samo pitam

06.11.2016 12:35

Da li je vrijedilo tolikih života?

ODGOVORITE
Name

istina

06.11.2016 13:07

Slava im, sam da znaju za sta su dali zivote!?

ODGOVORITE
Name

Mujo

06.11.2016 18:12

Nizasta su dali zivote. Sve bezveze

Name

Borac

06.11.2016 19:36

Vjecna im slava i hvala sa moje strane . Samo se postavlja pitanje zbog cega su dali zivote . Da li zbog toga da ratni dezerteri i lopovi profitiraju . Da li vidite da je doslo vrijeme lopova i dezertera. Ko god se suprostavi ovim lopovima i dezerterima koji su na vlasti on je izdajnik .Aleksandar Vasiljevic je dezerter i kriminalac i sada je zamjenik nacelnika CJB Zvornik .Ako nastavi ovakvim tempom sa kriminalnim radnjama dogurace do direktora policije. I on je patriota a mi koji smo ratovali za Republiku Srpsku smo izdajnici. Takvih primjera je na stotine . Oni sto su dezerteri i lopovi su sada patriote a oni koji su ratovali za RS su izdajnici . Cudna neka vremena dosla !!!

ODGOVORITE